4. mednarodna tattoo konvencija

V aprilu bo v Ljubljani potekala že 4. mednarodna tattoo konvencija z več kot 60 tetovatorji iz 11 držav.

Že četrto zaporedno slovensko druženje ljubiteljev tatujev obeta najštevilčnejši šov doslej, z rekordno udeležbo tako domačih kot tujih tetoverjev. Vrhunec dogajanja bodo tudi tokrat tekmovanja za najboljše tatuje konvencije, seveda pa se spet obeta pester spremljevalni program. Prireditev bo potekala na isti lokaciji kot že lani, to je v dvorani Triglav, ki se nahaja za bežigrajskim stadionom v Ljubljani, in sicer od petka, 11. aprila, pa do nedelje, 13. aprila 2014.

Organizatorji ponosno najavljajo umetnike, ki se bodo na dogodku predstavili s svojim delom – Vsa imena najdete tukajle.

Med imeni je nekaj starih znancev in nagrajencev s prejšnjih konvencij tako doma kot v tujini, veliko pa je tudi novih imen. Tattoo konvencija pa bo vsekakor odlična priložnost tako za vse ljubitelje tetovaž kot tudi piercingov, nenazadnje pa zanimiv dogodek tudi za radovedneže in tiste, ki o tetovaži za zdaj morda samo razmišljajo.

Uspešne so bile že prve tri konvencije, saj so bili praktično vsi tetovatorji zasedeni po ves dan, in podobno organizatorji pričakujejo tudi letos. Vsekakor pa je konvencija prava priložnost za ogled najrazličnejših tehnik in primerjavo med različnimi umetniki ter lep vpogled v to vejo umetnosti.

Ob spremljevalnem programu z živo glasbo se bodo zagotovo zabavali tudi tisti, ki so prišli na prireditev zgolj iz radovednosti. Letos bodo gostujoči umetniki iz desetih držav, Slovenija pa ponovno stavi na nagrade z uveljavljenimi artisti.

Kot je že v navadi, bo tattoo konvencija ob koncu tridnevnega druženja postregla z nagradami za najboljše izdelke, ki zagotovo sodijo v kategorijo umetniških presežkov.

Povezani članki: