Punk Rock Holiday 1.4 – 7 novih potrditev

Punk Rock Holiday 1.4

7 NOVIH POTRDITEV! REEL BIG FISH, A WILHELM SCREAM, GUTTERMOUTH, OLD MAN MARKLEY, NIGHT BIRDS, WOLF X DOWN in ADRENALIZED

Letos bo Punk Rock Holiday najboljši!

To je cilj, h kateremu stremimo vsako leto, ko praktično dan po končani pretekli izvedbi začnemo sestavljati program za naslednje leto. In letos smo na program še posebej ponosni. Praktično ni zasedbe, ki se avgusta tekom turneje ne bi ustavila tudi v Tolminu. In če smo lansko leto še v marcu mrzlično pričakovali vsaj eno veliko ime, je letos zgodba povsem drugačna. Po zgodnjih potrditvah NOFX, August Burns Red, Raised Fist in Authority Zero ter kasneje dodanih Sick of it All, The Real Mckenzies, Architects, Ignite, Murphy’s Law, SNFU, The Toasters in drugih, sedaj dodajamo še sedem novih imen, ki se pridružujejo najbolj pestremu programu do sedaj.

Z največjim ponosom napovedujemo prvi nastop Reel Big Fish v Sloveniji! Reel Big Fish velja za eno najbolj prepoznavnih zasedb tretjega vala ska glasbe, ki so se v 90ih razcvetele ob množičnemu slovesu skupine No Doubt. Verjetno v tem obdobju nobeno uho ni zgrešilo največjega hita Sell Out, po katerem je dobila ime celo slovenska skupina, Reel Big Fish pa še danes slovi po razprodanih turnejah, ki so rezultat odlične izvedbe v živo.

Odlično koncertna izkušnja se obeta tudi z nastopom kalifornijske skate punk zasedbe Guttermouth, ki se podobno kot Reel Big Fish na koncertih poslužuje nezrelega humorja, le, da ta največkrat krepko preseže mejo dobrega okusa. Zaradi nezaslišanih besedil in obnašanja, ki je namerno eksplicitno, šokantno in žaljivo, pa čeravno gre za sarkazem, je skupina že doživela prepoved nastopanja v Kanadi in prekinitve Vans Warped turneje leta 2004. Zabavno bo!

Po letu 2012 se na Punk Rock Holiday vračajo ljubljenci slovenskega občinstva A Wilhelm Scream. Skupina, ki je pred dvemi leti že ob petih popoldne do zadnjega kotička napolnila prostor pod glavnim odrom, se v Tolmin vrača z novo ploščo Partychaser, ki velja za eno najboljših punk rock izdaj lanskega leta.

Založba Fat Wreck je poznana po zanimivih izdajah. Po svetovnem uspehu mešanice punka z irsko tradicionalno glasbo, s katero navdušujeta zasedbi Dropkick Murphy’s in Flogging Molly, nam sedaj Old Man Markley servira izvrstno kombinacijo punka in bluegrass glasbe. Kravji bal v Tolminu?

Še eni sveži varovanci založbe Fat Wreck so na vrsti. S surf glasbo navdahnjena punk zasedba Night Birds s sedežem v Brooklynu, ki se zgleduje po surf punk pionirjih Dead Kennedy’s, Circle Jerks in Adolescents, a s svežim pristopom in veliko mero avtorstva, s katero žanr postavljajo na povsem drug nivo.

V zadnjih dveh mesecih je po Evropi odmeval najnovejši video nemške straight edge hardcore zasedbe Wolf x Down, ki je v objektiv ujela živo izvedbo pesmi Stray From The Path z istoimenskega novega albuma. Skupina skozi agresivno glasbo izraža jasna prepričanja o veganstvu, rasizmu, seksizmu, homofobiji in straight edge stilu življenja.

Sedmerico novih imen zaključujemo s špansko posadko Adrenalized, ki ob Astpai in Antillectual predstavlja še eno vrhunsko evropsko ime z začetnico A, ki postavlja nove mejnike punk rock glasbe drugega desetletja novega milenija. Njihova zadnja plošča Tales From The Last Generation pa je bila ena najbolj čislanih skate punk plošč leta 2013.

Ni še konec! Še 13 jih objavimo!

Program:

MAIN STAGE:
NOFX (ZDA), REEL BIG FISH (ZDA), SICK OF IT ALL (ZDA), IGNITE (ZDA), ARCHITECTS (VB), RAISED FIST (Švedska), AUGUST BURNS RED (ZDA), THE REAL MCKENZIES (Kanada), A WILHELM SCREAM (ZDA), SNFU (Kanada), THE TOASTERS (ZDA), GUTTERMOUTH (ZDA), AUTHORITY ZERO (ZDA), MURPHY’S LAW (ZDA), OLD MAN MARKLEY (ZDA), OLD FIRM CASUALS (ZDA), THE GENERATORS (ZDA), TEMPLETON PEK (VB)

BEACH STAGE:
WOLF X DOWN (Nemčija), NIGHT BIRDS (ZDA), ADRENALIZED (Španija), BIG BLAST (Francija), REBUKE (Švedska), 21 STORIES (Avstrija), MENTAL STRIKE (Slovenija), DEMON SMILES (VB), MYSPACE INVADERS (Italija), START AT ZERO (Slovenija), ME AS WELL (Hrvaška), SPECIAL DELIVERY (Slovenija), LOBOTOMIJA (Hrvaška), SKAGETHER (Srbija), STEPPED OUT (Hrvaška), OLD RUNZNICKLES (Avstrija), PONTE DE CARLA (Hrvaška), ALL ONE TO ME (Slovenija), WASTED TIME (Slovenija)

Predprodaja:

Festivalska vstopnica (vključuje kampiranje): 89 € + provizija
Uradna predprodajna mesta:
Ljubljana: Gala hala, trgovina Madness na Trubarjevi
Maribor: Jazz klub Satchmo
Trbovlje: Mladinski center Trbovlje

Internetna prodaja:

TICKET 4 YOU

Povezave:

FB dogodek
PRH 1.3 RECENZIJE
PRH 1.3 GALERIJA
URADNI DOKUMENTAREC PRH 1.3DOKUMENTAREC PRH 1.3 BRITANSKEGA MAGAZINA PUNKTASTICDOKUMENTAREC PRH 1.2

Punk Rock Holiday 1.4
5.-9. avgust 2014
Tolmin – Slovenija

www.punkrockholiday.com
www.facebook.com/punkrockholiday

Povezani članki: