Opomnik: Shigeto in DJ Vadim v Klubu K4

Pred nami je glasbeno barvit vikend, ki se začne že danes, saj bo iz ZDA pripotoval eden trenutno najbolj vznemirljivih predstavnikov IDM glasbe, Shigeto. V petek pa bo po žanrih, kot so hip hop, soul, jungle, dubstep, funk in trip hop ter še kaj vmes, potoval varovanec založbe Ninja Tune, DJ Vadim. Nedvomno nam ne bo dolgčas!

 

K4 w/ SHIGETO LIVE!

Četrtek / 13.2.2014 / 21h

Program: 
SHIGETO LIVE (Ghostly, ZDA)
Žiga Murko Live
Borka

Info:

Shigeto nedvomno velja za enega najbolj zanimivih ustvarjalcev IDM glasbe zadnjih let.

Zach Shigeto Saginaw je v svet glasbe odpotoval že, ko je bil še v plenicah – oče, strasten zbiratelj vinilik, je namreč oboževal različne sloge jazz glasbe. In verjetno je ravno zato svojega fanta Zacha že zelo zgodaj posadil tudi za bobne. Fant je večino mladosti igral v različnih zasedbah svojega domačega, detroitskega okolja, kasneje pa je v New Yorku študiral jazz. Kot študent je nekaj let preživel tudi v Londonu – na Otoku se je nalezel navdušenja nad elektroniko. Obsesija je obrodila sadove, ko ga je pred nekaj k sebi sprejela založba Ghostly International – tam je izdal svoje prve izdelke, tudi prvenec Full Circle.

Žanr, po katerem se Shigeto giblje, je precej težko definirati: nekateri ga uvrstijo v abstraktni hip hop, a gre tu v resnici za preveč omejeno definicijo. Zlahka bi ga namreč umestili tudi med ambientalne, trip hop ali podobne umetnike – vsekakor pa je Shigeto sinonim za inovativnega in izredno svežega izvajalca. Lani je izdal že tretji album, No Better Time than Now, ki je velik uspeh doživel na lestvicah najboljših v letu 2013.

Vstopnina:

Predprodaja (Centralna postaja): 7€

Na dan: 10€

Povezave:
https://www.facebook.com/events/639485592778413/?ref=5
https://www.facebook.com/ShigetoMusic
https://soundcloud.com/shigeto
http://zigamurko.com/

K4 w/ DJ Vadim

Petek / 14.2.2014 / 23h

Program:
DJ VADIM (Ninja Tune, RUS)
Dado
Marvin&Siletich
Danaja
Mareen

Info:
V goste bomo dobili še enega fotrčka DJ Vadima – ustvarjalca, ki ga stilsko res ne moremo umestiti nikamor. V njegovih setih lahko slišimo tako hip hop, soul, jungle, dubstep, funk kot trip hop in vse, kar še leži vmes.

Vadim je svoj pohod začel že leta 1994, ko je ustanovil svojo založbo JazzFudge, že leto kasneje pa je podpisal za Ninja Tune, kjer je izdal večino svojega najvidnejšega materiala. Sem spadajo izdaje The Terrorist, Black is the Night in BlueBird. V teh letih je sodeloval z mnogimi velikani, med katerimi so na primer DJ Krush, Stevie Wonder, The Roots, Prince, Public Enemy in drugi.

Aktiven pa ni samo v produkciji – sestavil je tudi kar nekaj zanimivih živih projektov: The Bug, Russian Percussion, One Self in še marsikaterega. Leta 2002 je bil za izdelek 7 notas 7 colores nominiran za latinskega grammyja, nagrado Sonya pa je prejel za oddajo Around the World in 8 Relays na BBC-ju. Pred nekaj leti se je bojeval z rakom na očesu, kar pa ga ni ustavilo, da bi svojo glasbeno vizijo še naprej delil s svetom.

Vstopnina:

Do 24h: 7€
Po 24h: 10€

Povezave:
http://www.djvadim.com/
https://soundcloud.com/dj-vadim
http://www.mixcloud.com/djvadim
https://www.facebook.com/djvadim
http://www.youtube.com/djvadimpresents

 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.