Kranjski Trainstation Squat v februarju

Panikk

Kranjski Trainstation Squat tudi februarja dela s polno paro! V raznoliki programski shemi tako tudi ta mesec ne bo manjkalo reggae, hip hop, house, drum’n’bass, rock in metal zvokov. Seveda je tukaj treba omeniti še glasbeno stereodramo Odpadnik v izvedbi Primoža Oberžana, ki je sicer najbolj poznan kot vodja glasbenega kolektiva The Stroj.

 

 

 

 

Program za februar:
7.2. SpetNC – predstavitev mixtape-a DNEVI UPANJA

14.2. Free Reggae Night: JAPHET SOUND
15.2. Alter rock koncert: OBDUCTION, RELEASE THE ECTOPLASM
21.2. TETRAPAK: Lose Control & Housewise
22.2. Paranoid Indoor Fest 3: PANIKK, SPACE UNICORN ON FIRE, HELLCRAWLER
27.2. ODPADNIK (glasbena stereodrama)
28.2. DRUM’N’BASS PARTY: Vibe Department

http://www.trainstation-squat.org/

7.2. SpetNC – predstavitev mixtape-a DNEVI UPANJA

4familia in Konekted premierno predstavljata mixtape SpetNC – DNEVI UPANJA:
https://soundcloud.com/konektedart/sets/spetnc-dnevi-upanja-mixtape

+ gosti: EMKA, ROGA, MIKZ, DANČ, JOE JOE (4familia/Konekted), CHEBA (PlanA), DARC

Koncert štarta malo pred polnočjo!

DJ program:
22.00 – 01.00 Lucky eL (4familia/Konekted) – rap/hip hop

01.00 – 04.00 DJ ERMA (Vibe Department) – dubstep/breakbeat/trap/drum’n’

bassPrispevek: 3 €Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/560107767418174/
14.2. Free Reggae Night with JAPHET SOUND (Nemčija)Japhet Sound je s svojim delovanjem pričel leta 1994 v Augsburgu. Leta 1996 se ekipi pridružijo Conscious Fyah, Little Lion, Jabbar in Jahcoustix iz Münchna. Japhet Sound redno nastopajo v tamkajšnjih klubih, kot so Backstage, Sunnyred, Mahagoni Bar in Babaloo, svoje nastope pa so utrdili na številnih nacionalnih in mednarodnih festivalih, kot so Chiemsee Reggae, Riding Higher, Unity Reggae Day in Soča Riversplash. Japhet Sound je bil prvi rastafarijanski sound v južni Nemčiji in še vedno so resna ekipa z ambicijo do zabavanja občinstva. Japhet Sound se poslužuje široke palete različnih reggae stilov, vendar v večini prevladuje roots iz 70-ih in zgodnjh 80-ih kot tudi UK Steppers. Nastopajo predvsem v družbi Purple Stara (MC+Selector) in Little Liona (Selector+Singjay). V zadnjem času je bilo tudi nekaj reunionov z originalnimi člani in vokalisti, kot so Jahcoustix, Conscious Fyah in Jabbar.

https://www.facebook.com/JaphetSoundsystem
http://www.youtube.com/watch?v=FsfHT1CoIzU

http://www.youtube.com/watch?v=U-udx3CuKQEVstop prost!

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/525035684270885/

15.2. Alter rock koncert: OBDUCTION, RELEASE THE ECTOPLASM

Na alter rock koncertu, ki bo 15. februarja v Trainstation Squatu, bodo nastopili kranjski veterani Obduction, ki jih ni potrebno pretirano predstavljati, ter obetavni novinci Release The Ectoplasm.
Obduction je alternativna zasedba iz Kranja, ki je žanrsko razpeta med rockom in metalom, vendar kot pravijo sami, njihov glasbeni izraz ni striktno začrtan. V več kot 15 letih obstoja so doživeli že mnoge kadrovske in z njimi tudi stilske preobrate. Po demo CD-ju »Peephole Into Emotions« leta 2007 in zmagi na festivalu Newcomer08 so leta 2009 pri CPZ Records izdali studijski prvenec z naslovom »Fingerprint«, ki je naletel na presenetljive odzive poslušalcev. Na albumu se kot glasbeni gostje pojavijo tudi Robert Šercer-Shero (ex-Dead Dildo Drome, ex-Leaf-Fat), Tim Kostrevc (Srečna Mladina), Peter Dekleva (Srečna Mladina) in Anže Vidic (ex-Escape).

Skupina se bo tokrat predstavila v nekoliko okrnjeni oz. inštrumentalni izvedbi, saj ponovno išče vokalista/vokalistko za resno delo in nastope v živo. Vsi zainteresirani kandidati se lahko javijo telefonsko številko 040 607 073 ali elektronski naslov [email protected].https://www.facebook.com/pages/Obduction/47702734822
http://www.reverbnation.com/obduction/

Release The Ectoplasm je novonastala progresivna glasbena skupina iz Ljubljane, ki združuje elemente stonerja in sludge metala.

Vstop prost!

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/598258020253369/

21.2. TETRAPAK powered by Lose ControlNa drugem Tetrapaku v goste prihaja ekipa Housewise. Mladi Ptujčani Roiss, Moare in Nicolae, ki so v preteklem letu svojo nesporno perspektivnost dokazali na številnih odrih po Sloveniji, se bodo kranjski publiki predstavili s triurnim setom. Iz ekipe Lose Control jih bosta spremljala Architech in Lenti.

HOUSEWISE
(Roiss, Moare, Nicolae)

https://soundcloud.com/housewise
https://www.facebook.com/housewiseslo
ARCHITECH
https://www.facebook.com/architech.04

LENTI
https://www.facebook.com/losecontrolofficial

Prispevek: 5 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/238671789638270/

22.2. Paranoid Indoor Fest 3: PANIKK, SPACE UNICORN ON FIRE, HELLCRAWLER

V okviru dogodka z imenom Paranoid Indoor Fest 3 bodo v kranjskem Trainstation Squatu 22. februarja nastopile skupine Panikk, Space Unicorn On Fire in Hellcrawler. Gre za tretjega iz serije prihajajočih dogodkov po različnih koncih Slovenije, ki naj bi letos zaznamovali 15. obletnico delovanja vodilnega metalskega spletnega portala pri nas – www.Paranoid-Zine.com.

Panikk iz Ljubljane so se od 2008 do danes razvili v pravo glasbeno bombo. Igrajo hiter in energičen old school Bay Area thrash metal v stilu Vio-lence in Forbidden. Za seboj imajo posnet demo iz leta 2009 in lepo število koncertov. V začetku leta 2013 so pri založbi Metal Tank Records izdali težko pričakovani debitantski album z naslovom »Unbearable Conditions«, ki je takoj požel kopico pohval in pozitivnih kritik.

https://www.facebook.com/panikkofficial
http://panikk.bandcamp.com/

Space Unicorn On Fire je dream team zasedba sinov mater od Sežane do Trbovelj. Njihova igriva zmes old school heavy metala in geekovske progresive poslušalcu kakor šibica zraven soda kerozina nariše nasmeh do zvezd. Medtem ko drugi pojejo o Satanu, pijači in ženskah, vesoljski samorogi pojejo o ženskah, vesolju in surfanju na morskih psih. Na svojem prvem koncertu so razprodali ljubljanski Orto Bar, s svojim drugim nastopom pa navdušili publiko na festivalu MetalDays 2013.

https://www.facebook.com/spaceunicornonfire
http://spaceunicornonfire.bandcamp.com/

Hellcrawler je kopica zdolgočasenih cinikov, katerih uteha je simbioza punk nasilja, stoner atmosfere in deathmetal rifaže, navdahnjena z gnilobno estetiko post-apokaliptične in spaghetti western kinematografije. Goriški preganjalci zombijev so leta 2011 pri Hollow Earth Records izdali studijski prvenec »Wastelands«, konec 2013 pa mu je sledil še split EP z avstralsko blackened crust zasedbo Wölfe, ki nosi naslov »The End Of Humanity«.

http://www.hellcrawler.com/
http://hellcrawler.bandcamp.com/

Prispevek: 5 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/477401852363853/

27.2. ODPADNIK (glasbena stereodrama)

Zgodba Odpadnika, glasbene stereodrame za človeka in stroj, je nastala iz avtobiografskih izhodišč Primoža Oberžana, ki že dve desetletji stopa po samosvoji ustvarjalni poti kot glasbenik, filozof, pedagog ter vodja glasbenega kolektiva The Stroj. Odpadnik je njegov prvi samostojni gledališko – glasbeni projekt, ki ga je, kot pravi, pisal, šraufal, komponiral in vadil zadnji dve leti.

Protagonist Odpadnika, profesor Franz Spiellmann, se kot brezposeln filozof naseli na odpadu, “hrbtni strani sodobnega sveta”, kjer začne iz najdenih predmetov in zavrženih strojev izdelovati metamašine oz. stroje za proizvodnjo smisla. Odpadnik je izvirna kritika in refleksija potrošniške družbe, podprta z udarnimi glasbenimi vložki na originalnih inštrumentih avtorja, ki skozi predstavo v vlogi prof. Spiellmanna na duhovit, a brezkompromisen in samosvoj način podaja svojo življenjsko filozofijo – metamehaniko.

Besedilo, glasba, igra, inštrumentarij in luč: Primož Oberžan
Kamera, montaža, postprodukcija: Samo Letonja

https://www.youtube.com/watch?v=9o3m54cnktM

Prispevek: 4 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/394453640689495/

Brez dvoma bo letošnja sezona v Trainstation Squatu nadvse razburljiva, saj so zaenkrat za prihodnje mesece že napovedani nastopi izvajalcev, kot so EYESBURN, KBO!, THE STROJ, HORSEMAN COYOTE, SREČNA MLADINA, WATAIN, ZABRANJENO PUŠENJE, EDO MAAJKA, SHUTDOWN, DEAD DILDO DROME, MANNTRA in mnogi drugi.

 

 

 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.