Brezplačni valentinov vikend v Trainstation Squatu

Japhet Sound

V okviru brezplačnega valentinovega vikenda v Trainstation Squatu vabljeni ta petek na reggae večer, kjer bo nastopila zasedba Japhet Sound iz Nemčije, dan kasneje pa boste lahko na alter koncertu prisluhnili še kranjskim veteranom Obduction ter obetavnim novincem Release The Ectoplasm iz Ljubljane. Vstop je seveda prost.

14.2. Free reggae night: JAPHET SOUND: Japhet Sound je s svojim delovanjem pričel leta 1994 v Augsburgu. Leta 1996 se ekipi pridružijo Conscious Fyah, Little Lion, Jabbar in Jahcoustix iz Münchna. Japhet Sound redno nastopajo v tamkajšnjih klubih, kot so Backstage, Sunnyred, Mahagoni Bar in Babaloo, svoje nastope pa so utrdili na številnih nacionalnih in mednarodnih festivalih, kot so Chiemsee Reggae, Riding Higher, Unity Reggae Day in Soča Riversplash. Japhet Sound je bil prvi rastafarijanski sound v južni Nemčiji in še vedno so resna ekipa z ambicijo do zabavanja občinstva. Japhet Sound se poslužuje široke palete različnih reggae stilov, vendar v večini prevladuje roots iz 70-ih in zgodnjh 80-ih kot tudi UK Steppers. Nastopajo predvsem v družbi Purple Stara (MC+Selector) in Little Liona (Selector+Singjay). V zadnjem času je bilo tudi nekaj reunionov z originalnimi člani in vokalisti, kot so Jahcoustix, Conscious Fyah in Jabbar.

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/525035684270885/

15.2. Alter rock koncert: OBDUCTION, RELEASE THE ECTOPLASM: Obduction je alternativna zasedba iz Kranja, ki je žanrsko razpeta med rockom in metalom, vendar kot pravijo sami, njihov glasbeni izraz ni striktno začrtan. V več kot 15 letih obstoja so doživeli že mnoge kadrovske in z njimi tudi stilske preobrate. Po demo CD-ju »Peephole Into Emotions« leta 2007 in zmagi na festivalu Newcomer08 so leta 2009 pri CPZ Records izdali studijski prvenec z naslovom »Fingerprint«, ki je naletel na presenetljive odzive poslušalcev. Na albumu se kot glasbeni gostje pojavijo tudi Robert Šercer-Shero (ex-Dead Dildo Drome, ex-Leaf-Fat), Tim Kostrevc (Srečna Mladina), Peter Dekleva (Srečna Mladina) in Anže Vidic (ex-Escape). Skupina se bo tokrat predstavila v nekoliko okrnjeni oz. inštrumentalni izvedbi, saj ponovno išče vokalista/vokalistko za resno delo in nastope v živo (vsi zainteresirani kandidati se lahko javijo na telefonsko številko 040 607 073 ali elektronski naslov [email protected]).

Release The Ectoplasm je novonastala progresivna glasbena skupina iz Ljubljane, ki združuje elemente stonerja in sludge metala, a se hkrati ne obremenjuje z žanrsko opredelitvijo, saj jo sestavljajo člani iz različnih glasbenih ozadij.

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/598258020253369/

Za letošnjo sezono so že napovedani tudi EYESBURN, KBO!, ELVIS JACKSON, THE STROJ, HORSESMAN COYOTE, SREČNA MLADINA, WATAIN, ZABRANJENO PUŠENJE, EDO MAAJKA, SHUTDOWN, DEAD DILDO DROME, MANNTRA in številni drugi.

Povezani članki: