15. ORTO FEST se prične 2. aprila 2014!

Elvis Jackson

Orto bar tokrat že 15. leto zapored pripravlja edini mesečni klubski festival Orto Fest. Ta bo znova ponudil pester koncertni program in nastope tako uveljavljenih kot prebijajočih se kakovostnih glasbenih kolektivov. Vsako leto aprila je Ljubljana tako bogatejša za glasbeni dogodek, ki spodbuja delovanje klubske scene in bogati kulturni utrip prestolnice. Nastopili bodo tako predstavniki slovenske glasbene scene, od tujih zasedb pa prihajajo Hrvati Overflow, Američani Fabulus Disaster ter Japonci Heidi.. Skupno bo na Orto Festu nastopilo 20 zasedb.

Do ideje za Orto Fest je po besedah programskega vodje Andreja Ciuhe, prišlo leta 1999, ko je ekipa dobila zamisel o izboru celoletnega koncertnega dela z dodanimi presežki. Tako se je začelo in na festival so povabili zanimive goste iz tujine ter izbrali kakovostne domače predstavnike. Z leti se je festival, ki je na začetku trajal okoli deset dni, spontano in postopno daljšal. Skladno s tem se je ekipa trudila sestaviti čimbolj raznolik program, cilj festivala pa je predstaviti žanrsko raznolike skupine. Orto bo tako v april zakorakal z glasbenimi poslasticami v prav posebnem, intimnem klubskem vzdušju!

Orto je bil že od samega nastanka ne le zbirališče mladih in starih, ki prisegajo na rock in ostale trše glasbene zvrsti, ampak poleg koncertov uveljavljenih domačih in tujih zasedb tudi talilnica in kalilnica mladih bendov. Tudi v letošnji sezoni so poleg samega Orto Festa ponudili pester glasbeni program, v sklopu katerega se vedno dogaja kaj novega in svežega. Orto je sestavljen iz treh prostorov – bar, klub in hala. V intimnem zavetju bara se redno odvijajo karaoke. V hali smo razširili program tudi na ostale glasbene zvrsti, kot so psy trance, hip hop, dub step in druge elektronske dogodke. Ob četrtkih v hali kraljuje metalska scena pod imenom Kadilnica of Death, sobota pa je namenjena Rock ‘n’ Roll Saturday Night dogajanju. V klubu imamo redne live glasbene dogodke, do jutra pa se lahko zavrtite ob DJ glasbi naših uveljavljenih DJjev (stari rock, devetdeseta, osemdeseta, orto hits …).

Orto je glasbeni klub v Ljubljani, ki deluje od leta 1994. Nahaja se v stari tovarni Zmaj, notranji interier lokala je delo študenta arhitekture Primoža Jeze, ki je za oblikovanje te vizije prejel Plečnikovo študentsko nagrado leta 1998. Pol leta po otvoritvi je nastopil prvi band – Leteči potepuhi. Zelo malo je domačih punk, rock, pop, metal glasbenikov, ki od otvoritve lokala še niso nastopili v Ortu, saj se je do danes zvrstilo več kot  2000 nastopov domačih in tujih glasbenih skupin, vse od še ne uveljavljenih slovenskih in tujih skupin, pa vse do velikih svetovnih imen kot so Clawfinger, Toasters, Unida, The Slackers, Little Axe, Mick Harvey, Napalm Death, Therapy, Nick Oliveri, Cult Of Luna, Red Sparowes, Anti-Nowhere League, UK Subs, Dirty Three, Young Gods, Orange Goblin, Satanic Surfers, Vibrators, Joe Cape, Jon Snodgrass, Pharcyde, Nebula, At The Drive- In, Kill Your Idols, Dead Moon, Nashville Pussy, Kosheen, Jucifer, Billy Milano … Od zvezd iz nekdanje Jugoslavije pa so v Ortu igrali Jinx, Majke, Psihomodo pop, Kud idijoti, Partibrejkers, Time, Divlje jagode, Rambo Amadeus, Goblini, Bambi Molesters, Dubioza Kolektiv, Bajaga, Pero Defformero … Med obiskovalci kluba pa so se sprehajali tudi Till Lindemann (Rammstein), Mike Dirnt (Green Day), Mike Patton (Faith No More), člani iz zasedbe Sepultura …
15. ORTO FEST

02. 4. SREDA – OTVORITEV:  ELVIS JACKSON  (SLO) ska/ punk

03. 4. ČETRTEK – ELVIS JACKSON (SLO) ska/punk

04. 4. PETEK – OVERFLOW(HR) indie/punk

05. 4. SOBOTA  – EIGHTBOMB (SLO) rockabilly

09. 4. SREDA – SELL OUT (SLO) ska/punk/reggae

10. 4. ČETRTEK  – SARCASM (SLO) thrash metal, METALSTEEL (SLO) heavy metal

11. 4. PETEK  – IRON MEDIAN (SLO) heavy metal

12. 4. SOBOTA – MUFF (SLO) rock/pop

13. 4. NEDELJA – HEIDI. (JAP) rock/visual kei

16. 4. SREDA –  HAPPY OL’ MC WEASEL (SLO) irish celtic punk

17. 4. ČETRTEK – AVTOMOBILI (SLO) rock

18. 4. PETEK – AVVEN (SLO) rock/metal

19. 4. SOBOTA – BITCH BOYS (SLO) surf

23. 4. SREDA  – MIHA VANIČ (SLO) rock/pop

24. 4. ČETRTEK – ZAKLONIŠČE PREPEVA (SLO) rock

25. 4. PETEK – OMAR NABER (SLO) rock/pop

26. 4. SOBOTA  – THE DRINKERS (SLO) rock

28. 4. PONEDELJEK – ZAKLJUČEK: All-girl punkrock! – FABULOUS DISASTER (ZDA), MENTAL STRIKE (SLO), JOKO ONO (SLO)

Povezani članki:

Značke: