Balladero po Sloveniji

Balladero

Balladerov “roadtrip” po pomurski idili, ki krasi videospot za aktualni singl “I Guess” iz lani izdanega albuma Club Deuce, se bo od 14. do 18. januarja 2014 z enotedensko turnejo nadaljeval z nastopi od Maribora (Satchmo jazz klub, 14.1.2014), Nove Gorice (Kulturni dom, 15.1.2014), Ljubljane (etno klub Zlati zob, 16.1.2014), Izole (Kulturni dom, 17.1.2014) in nazaj do panonskih ravnic z zaključnim nastopom turneje v domači Murski Soboti (Mikk klub, 18.1.2014).

Tudi tokrat se bodo domačim glasbenikom in gostom pridružili gostje iz tujine. Posebni gost na prvem delu turneje bo Lorenzo Corti, ki spada med vidnejše italijanske kitariste na alternativno-rockovski sceni (Christina Dona, Le Lucci Della Centrale Elettrica, Cesare Basile, Arm On Stage), na koncertu v Izoli pa bo kot posebna gostja nastopila tudi izjemna Jadranka Juras, v duetu s priznanim jazzovskim pianistom Milanom Stanisavljevićem. Drugi koncert v Novi Gorici bo turnejo “I Guess” ponesel tudi na radijske valove, saj bodo koncert v živo prenašali oz. preko uradne radijske spletne strani streamali na Radio Koper / Capodistria.

Koncerti Balladero so vedno posebna izkušnja. “Polnokrvni” bendovski aranžmaji dajejo dodatno širino in zagon klavirsko obarvani glasbi. Ta navkljub “pop” potencialu stadionskih refrenov in spevnih melodij ni zastavljena “na prvo žogo”, ampak jo krasi svojevrstna drugačnost, podprta z markantim vokalom ter osebno-izpovedno liriko. Balladero stavi na moč pristnega, iskrenega glasbenega izraza s skladbami, ki se jim nikamor ne mudi, ki zlagoma gradijo napetost, zapeljujejo uho, nežno prelivajo zvoke, čvrsto tkejo harmonije ter vseskozi doživeto in predano podajajo zgodbo edinstvenega albuma, na katerem je sodelovalo več kot 20 glasbenikov iz Slovenije, Italije in ZDA.

Po številnih odrskih nastopih doma in v tujini Balladero nadaljuje s promocijo debitantskega albuma, ki so ga z uigrano ekipo domačih in tujih glasbenikov že lani ponesli vse do Berlina, s samostojnim koncertom na televiziji Alex TV in z nastopi v priznanih klubih Das Hotel ter Intersoup. Glasba iz albuma Club Deuce je v živo odzvanjala tudi v Londonu, pred kratkim pa so se z nastopom v Jazzkeller v Bad Rakersburgu odlično odrezali tudi v sosednji Avstriji. Mednarodno udejstvovanje je bilo poplačano tudi z dodatnim priznanjem kakovosti za Balladero – aktualni singl “I Guess” se je uvrstil v polfinale največjega mednarodnega tekmovanja piscev skladb International Songwriting Competition v Nashvilleu.

Preverite Balladero na turneji “I Guess” v živo:

14.1. Satchmo jazz klub, Maribor (Gost: Lorenzo Corti)

15.1. Art sredice – Kulturni dom, Nova Gorica,  streaming koncerta Radio Koper / Capodistria – Radio Live (Gost: Lorenzo Corti), Ob 20.15, vstopnina: 9€
http://www.kulturnidom-ng.si/dogodki-vpis/glasbeni-dogodki/2014/balladero/

16.1. Etno klub Zlati zob, Ljubljana (Gost: Lorenzo Corti) ob 21.00, rezervacija:rezervacija(a)zlatizob.si (7 €, na dan koncerta 12 €)

17.1. Kulturni dom, Izola (gosta: Jadranka Juras in Milan Stanisavljević)

18.1. Mikk, Murska Sobota

** Ta vikend:
20.12.2013 BALLADERO ogrevanje pred turnejo v IDRIJI/ klub Swenak 22.30

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1yu4Ezducfs[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DuaBiLktSTI[/youtube]
BALLADERO: uradna spletna stran
BALLADERO: Facebook
BALLADERO: poslušaj album
BALLADERO: Kurz Rock Vibe

Povezani članki:

Značke: