Magnifico kmalu z novim albumom

Magnifico - Montevideo, Bog te video

Magnifico bo 15. oktobra izdal album “Montevideo, Bog te video” z glasbo iz istoimenskega filma in televizijske nanizanke! “Montevideo, Bog te video” je najbolj gledan srbski film v zadnjih 20-tih letih ter  dobitnik mnogih nagrad na filmskih festivalih (Moskva, MTV, Peking, Riversides Film, Niš, Pula..). Ocena na IMDb je 7,7! Za tako izjemen uspeh filma in nanizanke v celotni balkanski regiji, je odgovoren režiser in legendarni igralec Dragan Bjelogrlić.

Magnificova glasba iz filma je že ponarodela, saj so pesmi stalnica v ‘kafanah’, na porokah, kot tudi na pogrebih. Glasbi iz filma poleg Magnificovih značilnih melodij, daje poseben pečat filharmonični orkester srbske vojske Stanislav Binićki, ki s svojim eklektičnim zvokom na plošči, ustvarja posebno atmosfero balkanskih šlagerjev in narodnih napevov iz 30ih let. Novi album bo Magnificov tretji filmsko glasbeni izdelek po legendarnem filmu Sterotip (1998), v katerem je odigral glavno vlogo in prejel nagrado igralca leta, ter filmu Prepisani (2011).

Na plošči se bo Magnificu pridružila tudi legendarna španska diva Luz Casal, ki je poleg glavnega vokala za pesmi ‘Madrugadas’ in ‘Al Viento’ napisala tudi špansko priredbo besedila ‘Pukni zoro’. S svojim čutnim glasom je pesmim dodala novo dimenzijo. Znamenita pevka je svetovno slavo doživela v filmu‘High Heels’  Pedra Almodovarja, lani pa je prejela latinskega grammyja za življenjske dosežke.

Premierna predstavitev albuma bo 1. novembra v Cankarjevem domu ob 20. uri! Na koncertu Magnifico, Bog te video‘ bodo tudi člani filharmoničnega orkestra Stanislava Binićkega.

Povezani članki: