Zaklonišče prepeva z videom Hoću da živim

Zaklonišče prepeva

Medtem ko v studiu Metelkova v Ljubljani končujejo novo ploščo, ki bo izšla jeseni, so Zaklonišče prepeva v zakladnico svojih videospotov dodali še enega. Videospot za skladbo Hoću da živim, ki je bila kot radijski single predstavljena pred kratkim, bo v teh dneh moč uzreti tudi na malih zaslonih.

Tokratni videospot so novogoriški rokerji posneli kar na odru, in sicer na koncertu v ljubljanskih Križankah, kjer so konec maja nastopili kot gostje beograjske Riblje čorbe. Posnet je v črno-beli tehniki, v pankovski »no budget« maniri, s čimer so priredbo skladbe I Wanna Live kultnih punkrokerjev The Ramones pustili neomadeževano. Poklon Ramonesom pomeni hkraten pomik h koreninam in estetiki iz začetka devetdesetih, kamor segajo začetki Zaklonišče prepeva, pravijo fantje.

Videospot, v katerem Zaklonišče prepeva dokazujejo, da jim kljub nedavnemu izletu v akustične vode udarno drgnjenje kitarskih strun še vedno več kot leži, je nastal pod režisersko taktirko Saše Aliča, brata vokalista Vanje Aliča, ki se je skupaj s polit-komisarjem ZP Stašo Salaćaninom podpisal tudi pod besedilo skladbe Hoću da živim.

Povezani članki: