Paranoid Mania 2013 – nove potrditve

Paranoid Mania 2013

Najnovejši paket potrjenih bandov na bližajoči se festival Paranoid Mania 2013 sestavljajo koprski black metal prvaki Grimoir, ki bodo obenem tudi nosilci petkovega večera, thrash poslastici Panikk iz Ljubljane in Woli Wo iz Grgarja ter lomilci ženskih src in jezdeci samorogov Space Unicorn On Fire.

Festival se bo odvijal 13. in 14. septembra v Opatjem selu na Krasu, na njem pa bo nastopilo 10-12 domačih metal zasedb. Cena enodnevne vstopnice za obiskovalce bo 15 €, cena dvodnevne vstopnice pa 20 €. Vstopnice bodo naprodaj direktno na lokaciji na dan dogodka.

Vse o festivalu lahko najdete na njegovi spletni strani, kjer bodo sproti dodajane nove potrditve nastopajočih in podrobnejše informacije.
Spletna stran: http://www.paranoidopenair.com/
Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/470111469753453/

Skupaj z novimi potrditvami je spisek nastopajočih zaenkrat sledeč: Metalsteel, Grimoir, TomCat, Panikk, Space Unicorn On Fire, Woli Wo, Burning Noise in GMB. Zadnji paket potrditev bo objavljen kmalu, več o nastopajočih pa lahko preberete v naslednjih vrsticah.

METALSTEEL
Metalsteel so nastali leta 1999 kot najmlajša slovenska heavy metal zasedba, za svoj uradni začetek pa štejejo svoj prvi nastop leta 2001 v rodnih Medvodah. Od tedaj je minilo že več kot desetletje in njihova glasbena pot je bila plodna in zelo uspešna, saj so izdali že štiri studijske in en live album. Nastopali so že širom Evrope ter odre delili z bandi kova Helloween in W.A.S.P., navdušili pa so tudi legendarnega pevca Jamesa Rivero, ki je z njimi odprl novo poglavje svojega projekta Sabbath Judas Sabbath. Na Paranoid Manii bo Metalsteel pripadlo častno mesto headlinerja!
Povezave:
http://www.metalsteel.net/

http://www.facebook.com/metalsteel

GRIMOIR
Potovanje se je začelo jeseni 2006 v obliki stranskega projekta, ki se je izpopolnil v glavno orodje avrske manipulacije Peterice. Grimoir med raziskovanjem mračnih dimenzij kanalizirajo mistične moči črnine skozi antične knjige modrosti. Igrajo black metal z metodičnim pristopom do prebujenja popolne letargične predanosti, v njihovi glasbi pa je moč najti tudi v črnino vpletene zametke progresivnega in death stila. Grimoir bodo na festivalu nastopili kot nosilci petkovega večera.
Povezave:
http://grimoir.fourfour.com/

http://www.facebook.com/Grimoir

TOMCAT
TomCat so jeseni 2010 ustanovili bivši člani zasedb Glenn Moore, Strock in Cyclöne. Njihovi začetki so bili tipični – igranje po lokalnih dvoranicah, številne menjave v zasedbi –, a band je vztrajno nadaljeval z delom in se ustalil z Denisom Jambrošićem na vokalu, Rokom Barletom na kitari, Gregorjem Šujico na basu in Žigo Ravšljem na bobnih. Tomcat hodijo po tanki črti med klasičnim hard rockom in ’70s heavy metalom, ne skrivajo pa tudi vplivov velikih imen 80-ih let. Marca letos so izdali svoj debitantski album Bits N’ Pieces.
Povezave:
http://www.facebook.com/pages/Tomcat/265945706773305

http://tomcatroxxx.bandcamp.com/

PANIKK
Panikk iz Ljubljane so se od 2008 do danes razvili v pravo glasbeno bombo. Igrajo hiter in energičen old school Bay Area thrash metal v stilu Vio-lence in Forbidden. Za seboj imajo posnet demo iz 2009 in lepo število koncertov. V začetku leta 2013 so pri založbi Metal Tank Records izdali težko pričakovani debitantski album Unbearable Conditions, ki je požel kopico pohval in pozitivnih kritik.
Povezave:
http://www.facebook.com/panikkofficial

http://panikk.bandcamp.com/

SPACE UNICORN ON FIRE
Space Unicorn On Fire je dream team zasedba sinov mater od Sežane do Trbovelj. Njihova igriva zmes old school heavy metala in geekovske progresive poslušalcu kakor šibica zraven soda kerozina nariše nasmeh do zvezd. Medtem ko kdo drug poje o Satanu, pijači in babah, vesoljski samorogi pojejo o babah, vesolju in surfanju na morskih psih. Na svojem prvem koncertu so razprodali ljubljanski Orto Bar, s svojim drugim nastopom navdušili publiko na letošnjem festivalu MetalDays, kaj pripravljajo tokrat, pa vedo le sami. Pridite na špil in jih doživite!
Povezave:
http://www.facebook.com/spaceunicornonfire

http://www.reverbnation.com/spaceunicornonfire

WOLI WO
Woli Wo so simpatični primorski thrasherji, ki med svoje poslušalce širijo mirovno sporočilo opojnih substanc. Začetki ansambla segajo nekaj let nazaj, ko so fantje v nekdanji strelski sobi v Grgarju začeli vzbujati strah in skrbi med domačini, ki so kmalu začeli govoriti, da iz strelske sobe prihaja neka čudna muzika. Fantje se zaradi tega sploh niso sekirali, domačini so se privadili in tako so s časom začeli nastajati prvi avtorski komadi, kar je eventualno vodilo v njihov studijski prvenec MDRUZI in njegovega naslednika Novo upanje… šum.
Povezave:
https://myspace.com/woliwo

BURNING NOISE
Burning Noise je dokaj nova petčlanska black’n’roll atrakcija s Krasa, ki jo sestavljajo nekateri člani zasedb Authanasia, Gorge Of Cerberus in Goatblood. Obstajajo od septembra leta 2010 in ustvarjajo avtorsko glasbo, nekakšen peklenski zvarek legendarnih Venom in Motörhead, ki se v marsičem navezuje na stvaritve kakšnih Chrome Division ali novih Darkthrone. V avgustu 2012 je bil izdan njihov prvi studijski izdelek, EP z naslovom A Sea of Rocks, na katerem so štiri avtorske skladbe, ki povzemajo obdobje od začetka ustvarjanja pa do zadnjih, najnovejših skladb.
Povezave:
http://www.facebook.com/burningnoiseband

http://burningnoise.bandcamp.com/

GMB
Leta 2011 sta Klemen Govekar (kitara) in Anže Podobnik (bobni) vstopila v projektno zvezo GMB. Kmalu sta se jima pridružila še Nika Krmelj (bas) in David Orehar (vokal). Danes blodijo skupaj kot zabaven, groovy in preprosto slastno masten death/thrash band, ki je pripravljen, da vam odpre pot v sam pekel hitrih ritmov. GMB bodo kmalu izdali svoj prvi demo zapis Gore Obsessed Violent Exhibition.
Povezave:
https://soundcloud.com/klemen-govekar/gmb-nebelscheinwerfer-gore

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.