Overjam reggae festival vas čez teden dni vabi na reggae druženje

Overjam bo potekal od 14. do 17. avgusta

Samo še teden dni nas loči do druženja ob zvokih reggae glasbe ob Soči in Tolminki. Prizorišče na Sotočju si bo počasi nadelo zeleno-rumeno-rdeče barve in ponudilo vrsto odličnih izvajalcev ter raznolikih obfestivalskih dejavnosti.

Novost letošnjega festivala je t.i. paycard/plačilna kartica, ki bo plačilno sredstvo na vseh stojnicah s hrano in pijačo. Svetujemo, da si pred obiskom festivala preberete navodila uporabe na uradni spletni strani festivala. V kampu, kjer sence ne manjka, bo s trgovinico z ugodnimi cenami poskrbljeno za povsem brezskrbno kampiranje v prelepem okolju Tolminke in Soče. Festival bo zanimiv tudi zaradi pestre ponudbe na prizorišču, tako hrane in pijače, kot tudi raznolikih stojnic, ki so vedno posebna priložnost za srečanje in spoznavanje drugih kultur, navad, običajev, barv in okusov.

Zaradi velikega povpraševanja iz Italije in osrednje Evrope so se organizatorji odločili, da festival odprejo z brezplačnim predpartyjem, ki se bo odvijal že v torek, 13. avgusta. To bo še zadnje dejanje niza več kot 20 uradnih Overjam predpartyjev, ki so v preteklih mesecih zajeli vso Evropo (Sofija, Rim, München, Celovec, Ljubljana, Bergamo in številna druga mesta). Popoldne in zvečer bodo nastopili zelo znani DJ-ji in soundsystemi iz Italije (Jamstone Sound in Raina (Villa Ada Sound)), Slovenije (Freedom Fighters), Avstrije (Boomarang Sound) in drugih držav.

Poleg legendarnih Inner Circle, ki so prehodili že skoraj 50-letno glasbeno pot, bo nastopil tudi nič manj poznani Barrington Levy ter Groundation, ena izmed najboljših roots-reggae zasedb na svetu, Sentinel (veljajo za najboljši soundsystem v Evropi), italijanski zasedbi Mellow Mood in Quartiere Coffee … ter številni drugi, ki bodo izpostavili mednarodni pridih te prireditve, ki se bo odvijala na kar 5-ih različnih prizoriščih: glavni oder, Overstage/Dancehall Arena, Beachyard, Dub Area in Overjam University.

Letos je na OVERJAM REGGAE FESTIVALU veliko več poudarka tudi na glasbenikih iz Slovenije in iz sosednjih, nekdanjih skupnih republik, saj bodo poleg BRO-ja (Mate Brodar) in TADIMANA (Siti Hlapci), ki se bosta poleg Freedom Fighters in Dubtafari Sound System ter Hornsman Coyota iz srbske skupine Eyesburn predstavila na glavnem odru, dobili priložnost tudi nova reggae sila RAGGALUTION iz Kranja, kočevski energični SELL OUT, veterani Roots in Session na dancehallu, Djane Sista na dub odru, KILLO KILLO iz Novega Sada, BRAIN HOLIDAYS iz Zagreba, dub zasedba WAITAPU iz Čakovca ter številni DJ-ji in soundsystemi na Beach Yardu, med njimi lokalni Tmintafari, Kantriman, Reggaemylitis, Pupparobie&Dubsystem, Roots Daughters, Bad Gal Forward in še mnogo drugih. Glejte podrobnejšo predstavitev v nadaljevanju medijskega sporočila.

Overjam si zastavlja ambiciozne cilje in bi rad združil glasbo s socialnimi prvinami v edinstveni lokaciji v objemu narave razpoznavne turistične destinacije.

Festival se bo namreč odvijal ob Soči ob vznožju Julijskih Predalp, kampiranje bo brezplačno.

Overjam je mednarodni festival, ki se odvija v Sloveniji, nedaleč stran od dveh meja, v osrednjem položaju za vse, ki prihajajo iz Balkana, Avstrije, Nemčije in Italije.

Trije različni svetovi, tri različne in zakoreninjene kulture kot so italijanska, slovenska in avstrijsko-nemška, ki se tu tesno povežejo v znamenju zeleno-rdeče-rumene glasbe.

Overjam Festival je namenjen vsem ljubiteljem reggae glasbe, radovednežem in turistom, ki bodo lahko tu okusili vse podzvrsti te glasbe: več kot 110 nastopajočih iz 40 držav bo nastopilo na 5 odrih v 4 dnevih festivalskega dogajanja.

MAIN STAGEInner Circle (Jam) – Groundation (ZDA) – Barrington Levy (Jam) – Skarra Mucci (Jam) – Protoje & The Indiggnation (Jam) – Mellow Mood (I) – Jamaram (D) – Jahcoustix (D) – Jah Sun (ZDA) – Lion D (I) – Quartiere Coffee (I) – Momar Gaye (Sen) – Sun Sooley (Sen) – Rootsman I outta Train To Roots (I) – Millions Of Dreads (A) – Freedom Fighters (Slo) – Dubtafari Sound (Slo) – Raphael (I) – Ras Tewelde (I) – Hornsman Coyote (Srb) – Quartiere Coffee (I) – Bom Chilom Sound (I) – Earl iz Trojan Sound System (VB) – Dubheart (VB), Dubheart – zmagovalci Rototom natečaja (VB) – Dr.D & Mr. Happy iz Makako Jump (Ita) – Tadiman (SLO), Mate Bro (SLO), Sista Namely (Ita)

DANCE HALL ARENA:  Sentinel Sound (D) – Dreadsqad (Pol) – Benny Page (VB) – Deadly Hunta (VB) – Doctor Ring Ding (D) – Kali (I) – SuedMassive + Rebel Elementz (A) – Bizzarri Sound (I) – Pakkia Crew (I) – Roots in Session (Slo) – Boomarang Sound (A) – Haul & Pull Up (I/Sen) – Mr.Skavillage (I/Albanija)

DUB AREA:   Channel One (UK) – OBF (F) – Melkizedek Sound (Ch) – Moa Anbessa (Ita) – Rockers Dub Master (Ita) – Roots Daughters (Slo) – Djane Sista (Slo) – Shalamandra Hi-Fi (Aut) – Dubble (HR) – Warrior Charge (ITA) – Rockers Dub Master (Ita) – Toffo Selekta (Ita) – Djane Sista (Slo) – Andrew I (I) – Permanent Echo (Ita) – Shalamanda Hi-Fi (Aut)

SECOND STAGE: Medial Banana (Sk) – Maci’s Mobile (Ita) – Jammy Youth & Lazy Face (Bul) – Dub Spencer & Trance Hill (Ger) – Waipatu (Cro) – Rootical Foundation (Ita) – Killo Killo Banda (Srb) – Brain Holidays (Cro) – Sell Out (Slo) – The Bush Doctorz (Ita) – Raggalution (Slo) – Woodrops (Ita)

BEACH YARD: številni crew-ji in soundsystem-i iz vse Evrope bodo tu popestrili dneve na plaži ob Soči. Več kot 50 DJ-jev iz vsega sveta bo izbiralo odlično reggae / dub / dancehall glasbo, ki bo navdihnila tudi dnevne delavnice plesa, bobnov, showcase in številne druge dejavnosti.

Celofestivalske vstopnice so zdaj v prodaji (5 dni & 4 noči, plus brezplačni uvodni predparty) po 89€ do 13. avgusta, na prizorišču pa se bodo prodajale po 99€. Enodnevne vstopnice so v predprodaji za 25€, na prizorišču bodo stale 29€, vikendske zdaj dobite za 48€, na prizorišču pa ze 51€.

Vstop za otroke do 12. leta starosti bo brezplačen, mlade do 16. leta pa bodo morali spremljati starši. Ne glede na ceno vstopnic in števila dni je KAMPIRANJE BREZPLAČNO, v kampu pa bodo tudi tudi  KOTIČEK ZA NAJMLAJŠE, tuši s toplo vodo, storitve za invalide, infotočka s polnilci za baterije, brezplačna WI-FI povezava, trgovina, bar, veliko parkirišče in parkirišče za avtodome.

Povezani članki: