Napovedujemo festival Paranoid Mania 2013

Paranoid Mania 2013

Ker poletna sezona preprosto ne sme miniti brez enega manjšega slovenskega metal festivala, so organizatorji predhodnih festivalov Metal Mania in Paranoid Open Air združili moči in pripravili Paranoid Manio (http://www.paranoidopenair.com/)!

Dvodnevni festival z 10-12 nastopajočimi domačimi metal zasedbami se bo odvil 13. in 14. septembra v Opatjem selu na Krasu, tako da si rezervirajte ta vikend za pravo metal žurko v odlični družbi!

Opatje selo se nahaja tik ob meji z Italijo, nedaleč od Nove Gorice in le streljaj ali dva od legendarnega Komna. Vožnja od Ljubljane do Opatjega sela (http://goo.gl/9rTvjG) traja le dobro uro!

Lokalni prireditveni prostor, na katerem bo potekal festival, se odlikuje z odlično infrastrukturo, obilico prostora in možnostjo športnih aktivnosti.
Cena enodnevne vstopnice za obiskovalce bo 15 €, cena dvodnevne vstopnice pa 20 €.
Vstopnice bodo naprodaj direktno na lokaciji na dan festivala.

Zaenkrat potrjeni bandi so Metalsteel, TomCat, Burning Noise in GMB, o katerih si lahko več preberete v naslednjih vrsticah.

METALSTEEL
Metalsteel so nastali leta 1999 kot najmlajša slovenska heavy metal zasedba, za svoj uradni začetek pa štejejo svoj prvi nastop leta 2001 v rodnih Medvodah. Od tedaj je minilo že več kot desetletje in njihova glasbena pot je bila plodna in zelo uspešna, saj so izdali že štiri studijske in en live album. Nastopali so že širom Evrope ter odre delili z bandi kova Helloween in W.A.S.P., navdušili pa so tudi legendarnega pevca Jamesa Rivero, ki je z njimi odprl novo poglavje svojega projekta Sabbath Judas Sabbath. Na Paranoid Manii bo Metalsteel pripadlo častno mesto headlinerja!
Povezave:
http://www.metalsteel.net/

http://www.facebook.com/metalsteel

TOMCAT
TomCat so jeseni 2010 ustanovili bivši člani zasedb Glenn Moore, Strock in Cyclöne. Njihovi začetki so bili tipični – igranje po lokalnih dvoranicah, številne menjave v zasedbi –, a band je vztrajno nadaljeval z delom in se ustalil z Denisom Jambrošićem na vokalu, Rokom Barletom na kitari, Gregorjem Šujico na basu in Žigo Ravšljem na bobnih. Tomcat hodijo po tanki črti med klasičnim hard rockom in ’70s heavy metalom, ne skrivajo pa tudi vplivov velikih imen 80-ih let. Marca letos so izdali svoj debitantski album Bits N’ Pieces.
Povezave:
http://www.facebook.com/pages/Tomcat/265945706773305

BURNING NOISE
Burning Noise je dokaj nova petčlanska black’n’roll atrakcija s Krasa, ki jo sestavljajo nekateri člani zasedb Authanasia, Gorge Of Cerberus in Goatblood. Obstajajo od septembra leta 2010 in ustvarjajo avtorsko glasbo, nekakšen peklenski zvarek legendarnih Venom in Motörhead, ki se v marsičem navezuje na stvaritve kakšnih Chrome Division ali novih Darkthrone. V avgustu 2012 je bil izdan njihov prvi studijski izdelek, EP z naslovom A Sea of Rocks, na katerem so štiri avtorske skladbe, ki povzemajo obdobje od začetka ustvarjanja pa do zadnjih, najnovejših skladb.

Povezave:
http://www.facebook.com/burningnoiseband

GMB
Leta 2011 sta Klemen Govekar (kitara) in Anže Podobnik (bobni) vstopila v projektno zvezo GMB. Kmalu sta se jima pridružila še Nika Krmelj (bas) in David Orehar (vokal). Danes blodijo skupaj kot zabaven, groovy in preprosto slastno masten death/thrash band, ki je pripravljen, da vam odpre pot v sam pekel hitrih ritmov. GMB bodo kmalu izdali svoj prvi demo zapis Gore Obsessed Violent Exhibition.
Povezave:
https://soundcloud.com/klemen-govekar/gmb-nebelscheinwerfer-gore

Vse o festivalu lahko najdete na njegovi spletni strani, kjer bodo sproti dodajane nove potrditve nastopajočih in podrobnejše informacije.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: