Napovedujemo Dobimo se pred Škucem

Dobimo se pred Škucem

Festival Dobimo se pred Škucem predstavlja sklop brezplačnih kulturnih popoldnevov in večerov, ki potekajo neprekinjeno že enajst let zapored v mesecu juliju. Namen festivala je s kvalitetnimi kulturnimi dogodki raznovrstnih umetniških zvrsti dopolniti in popestriti poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane.

Pester festivalski program bo tudi letos obsega preko 40 različnih dogodkov in je namenjen široki javnosti, tako otrokom in mladini, kot tudi odraslim z različnimi kulturnimi željami in potrebami, saj obsega glasbene, literarne, gledališke in plesne dogodke, filmske projekcije, razstave, modne performanse, ustvarjalne delavnice in »Škucevo tržnico«.

V letošnji program smo poleg že ustaljenih festivalskih sklopov, kot so Muzika na Starem trgu, Teater v galeriji, Ustvarjalno2 in Poletne ustvarjalnice vključili tudi v zadnjih nekaj letih nastale dokumentarne filme o alternativnih punk-rock glasbenih skupinah Pankrti, Otroci socializma in Kuzle.

Poleg filmov je z glasbo povezana še ena izmed razstav, na kateri bodo razstavljene slike slikarja Zmaga Modica, ki so nastajale na rock festivalih Rock Otočec. Dva glasbena večera bosta povezana tudi s poezijo in sicer Na triletno kolobarjenje s praho ter Via Poetica. V sklopu Muzika na starem trgu se bodo predstavili še: Die Selektion, 711, Mascara, Nano Stern band, Tadej Vesenjak in Boštjan Imenšek, Didiwa, Noreia, Atila, Incurabili in Koza Riba.

Letošnji festival bo vključeval tudi nekaj večdnevnih ustvarjalnih delavnic: lutkarsko, arhitekturno, kolagrafsko, tkalsko, delavnico sitotiska, pohištva iz recikliranega kartona ter še deset enodnevnih ustvarjalnic.

Študentje Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil na NTF bodo letos pripravili razstavo

I REMEMBER in modno revijo, ki bo podprta z glasbeno spremljavo tehno dueta 711.

V tem pestrem festivalskem programu bo gotovo vsakdo lahko našel vsaj nekaj zanimivega zase.

Ko se ob poletnih večerih ne boste imeli kje ohladiti in sprostiti, se zato ve – Dobimo se pred Škucem.

Festival se bo odvijal od petka, 19. julija 2013 do nedelje, 28. julija 2013, vsak dan od 17. ure naprej pred ŠKUCem, na Starem trgu 21 v Ljubljani. V primeru dežja se bo dogajanje izjemoma preselilo v prostore Galerije Škuc.

Vsi dogodki bodo (še vedno) vstopnine prosti!

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.