Disclosure – Settle

Disclosure – Settle

2013, PMR Records / Universal Music Slovenia

Dinamični angleški garage-elektronski duo Disclosure je prvič dvignil prah na elektronski sceni v začetku leta 2012 in že leto kasneje sta brata Guy in Howard Lawrence skovala prvenec Settle, ki je bil nadvse toplo sprejet –  ne samo v njunem domačem Združenem Kraljestvu, temveč tudi na širši globalni elektronski sceni.

Pričujoč album se začne z udarnim introm, ki pa nas rahlo zavede, saj že prvi komad When a fire starts to burn tematsko ostane v okvirjih intra, ritmično pa zaplava v hitrejše, bolj dinamične vode. Naslednji komad Latch, ki je bil njun prvi hit že proti koncu leta 2012, vključuje fantastično vokalno podporo Sama Smitha in jasno nakaže celotno usmeritev izjemno poslušljivega albuma. F for you je izdelek, ki si ga zlahka predstavljamo na plesiščih, saj ima odliko, da ob poslušanju zelo težko ostaneš pri miru. Enako velja za White noise, kjer se je bratoma pridružil še en angleški elektronski dvojec AlunaGeorge in ki ga že lahko zasledimo v različnih elektronskih glasbenih oddajah tudi pri nas. Defeated no more se naslanja na house tradicijo in nas prijetno boža z vokalom Eda Macfarlana ter nakaže usmeritev nadaljevanja albuma. Stimulation ostaja v stilu prejšnjih dveh stvaritev, Voices pa v družbi vokala Sashe Keable, ki močno spominja na vokal Estelle, spet zaplava v bolj garage vode z nežnim priokusom housa. Second chance nam pokaže mirnejši obraz glasbenega dvojca, Grab her! pa se vrne k splošni temi albuma. Sledi pestra ponudba vokalno-elektronskih kombinacij: You & Me vključuje odličen glas Elize Doolittle, January vokalno podpira fantastični Jamie Woon, v Confess to me poje Jessie Ware, album pa mirno in nadvse nežno zaključi sodelovanje z angleškim triom London Grammar v Help me lose my mind.

Settle, skupno dete bratov Lawrence, je skupek prijetnih ritmov, božajočih in fantastičnih vokalov ter glasbenih užitkov. Primeren je tako za razgreta plesišča kot za poslušanje v avtu ali še bolje – v dvoje. Če lahko sodimo po prvencu, brata zagotovo čaka svetla glasbena prihodnost!

Barbara P.

Povezani članki:

Značke: ,