Trent Reznor o novem albumu Nine Inch Nails

Nine Inch Nails

Nine Inch Nails so oznanili, da bodo svoj novi studijski album, ‘Hesitation Marks’, izdali 2. septembra pri založbi Polydor Records. Gre za prvi studijski album Nine Inch Nails po petih letih in prvi za založbo Polydor Records. Album lahko že zdaj naročite na iTunes in si ob plačilu nemudoma naložite prvi singel z albuma, ‘Came Back Haunted’ (https://itunes.apple.com/si/album/hesitation-marks/id656271956).

Singel ‘Came Back Haunted’ je na splet pricurljal že pred uradnim izidom in naletel na izjemno pozitiven odziv. V zgolj nekaj urah po objavi so na SoundCloudu zabeležili 300.000 klikov na skladbo, izid singla pa je postal tudi ena najbolj vročih tem na Twitterju.

“Bil sem vse prej kot iskren o svojih načrtih,” je povedal Trent Reznor. “Zadnje leto sem na skrivaj ves čas delal z Atticusom Rossom in Alanom Moulderjem na novem studijskem albumu Nine Inch Nails. Z veseljem lahko povem, da je album zdaj končan in iskreno j***** dober. Moji izleti v filmske vode, HTDA (How to Destroy Angels) in drugi projekti so me kreativno stimulirali, in odločil sem se, da Nine Inch Nails popeljem naprej. Gremo!” je izid singla pospremil Reznor.

Skupina bo to poletje nastopila na številnih festivalih, vključno z Reading in Leeds. V novi zasedbi, ki jo sestavljajo Alessandro Cortini, John Eustis, Robin Finck, Trent Reznor in Ilan Rubin bodo premierno nastopili 26. julija na festivalu Fuji Rock na Japonskem. To bo njihov prvi nastop v živo po skoraj štirih letih premora.

Nine Inch Nails so pomembno vplivali na razvoj elektonike in so pionirji t.i. industrijske glasbe. Njihovi albumi – platinast Pretty Hate Machine (1989), Broken (1992), The Downward Spiral (1994) in With Teeth (2005) – so pomenili revolucijo v digitalni produkciji. Po svetu so prodali več kot 30 milijonov albumov in izdali zavidljivo število singlov, vključno z uspešnicami ‘The Hand That Feeds’, ‘Only’, ‘Every Day is Exactly the Same’ in ‘Survivalism’. Za svoje delo so bili nagrajeni tudi z dvema grammyjema. Reznor in Atticus Ross slovita tudi po izjemnih soundtrackih – zaslužna sta za soundtracka za filma Socialno omrežje (The Social Network) in Dekle z zmajskim tatujem (The Girl with the Dragon Tattoo) in si prislužila oskarja, zlati globus in gramyja.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TgwrxcO48N8[/youtube]

 

Povezani članki: