Punk Rock Holiday zaključil najboljši program do sedaj!

Punk Rock Holiday 1.3

Tretja izdaja največjega punk rock festivala v tem delu Evrope je s programom presegla vsa pričakovanja, saj Punk Rock Holiday ponuja enega najbolj okusno sestavljenih programov sorodnih festivalov na svetu. To potrjuje tudi znatna porast deleža tujih obiskovalcev, ki je po dosedanji prodaji poskočilo na skoraj 60%. Med 10. in 14. julijem se bo na najlepši festivalski lokaciji v Evropi zvrstilo kar 55 glasbenih zasedb, od tega polovica svetovno uveljavljenih, festival pa za razliko od mnogih kar polovico pozornosti namenja mladim in obetavnim punk rock zasedbam iz cele Evrope.

Najbolj ekskluzivno ime letošnjega festivala so gotovo Kanadčani Propagandhi, katerih festivalske nastope v več kot dvajsetletni karieri lahko naštejemo na prste ene roke. Propagandhi se namreč popolnoma držijo svojih načel in prepričanj, ki jih sporočajo preko svojih družbeno kritičnih besedil, v katerih propagirajo življenje brez multikorporacij, se zavzemajo za pravice človeka in živali ter borijo proti rasizmu, seksizmu, nacionalizmu, homofobiji, imperializmu, kapitalizmu in organizirani religiji.

Letos največje ime so Švedi Millencolin, ki so se s kultnimi izdajami za založbo Epitaph zapisali v zgodovino kot najboljši evropski primer melodičnega punk rocka z zavidljivo fan bazo od Kalifornije do Japonske in Avstralije. Sledijo utemeljitelji kalifornijske skate punk glasbe Suicidal Tendencies, ki so v kasnejših letih vidno vplivali tudi na razvoj metal glasbe ter politično angažirani Anti-Flag, ki se po lanskoletnem izjemnem nastopu v Tolmin vračajo ob praznovanju 20. obletnice obstoja.

Po dolgih letih se na slovenske odre s svežim albumom vrača kultna angleška zasedba Snuff, prvič bodo v Sloveniji nastopili angažirani The Casualties, enega zadnjih nastopov bodo uprizorili predstavniki novejše frakcije punk rocka Your Demise, pa Mute, The Menzingers in Atlas Losing Grip, hardcorovci Knuckledust in Strike Anywhere, keltski punkerji The Mahones, ambasadorji kalifornijske reggae glasbe The Aggrolites, za vrhunec interakcije med publiko in nastopajočimi pa bodo letos gotovo poskrbeli vidnejši predstavniki New York Hardcore scene H2O.

Jagodni izbor svetovne punk rock scene, ki bo letos tresla Tolmin, dopolnjuje tudi deset domačih imen, med drugim Elvis Jackson, Red Five Point Star, Kreshesh Nepitash, Golliwog in Pigs Parlament v vlogi izvajalcev punk rock karaok, ki bodo zaključile festivalsko rajanje na plaži.

Festival vztraja pri ohranjanju interakcije med publiko in nastopajočimi in bo tudi letos potekal brez ograje pred glavnim odrom. Umik ograje je namreč lansko leto še dodatno podkurilo vzdušje festivala, ki obiskovalcu ponuja širok razpon doživetij med popolno sproščenostjo na eni strani in adrenalinsko koncertno izkušnjo na drugi.

Oder na plaži (Beach Stage) bo letos večji in bo poleg mladih zasedb v zgodnjih popoldanskih urah gostil tudi nekaj uveljavljenih imen, kot so Antillectual, Argies in Despite Everything.

Punk Rock Holiday bo letos poleg utečenega ekološkega osveščanja obiskovalcem ob izdatni ponudbi klasične kulinarike ponudil tudi enakovreden veganski kotiček.

 

Program po dnevih:

 

10.07.13 11.07.13 12.07.13 13.07.13
ANTI FLAGSTRIKE ANYWHERE

MUTE

USELESS ID

PAPER ARMS

VANILLA SKY

KRESHESH NEPITASH

FOOLISH WIVES

KEVLAR BIKINI

BURN FUSE

MILLENCOLINSUICIDAL TENDENCIES

ELVIS JACKSON

SWINGIN UTTERS

ATLAS LOSING GRIP

THE MAHONES

KNUCKLEDUST

ARGIES

FUTURE IDIOTS

BLASTING BOX

PISSING IN THE WIND

FUCK YOU FUCKING FUCKERS

BAKTERIJE

PUNKREAS

LINEOUT

H2OYOUR DEMISE

THE MENZINGERS

RED FIVE POINT STAR

DUNCAN REDMONDS

CITY SAINTS

ASTPAI

DESPITE EVERYTHING

CARRY ALL

THIRTEEN DAYS

PAY WITH BLOOD

WAITING FOR BETTER DAYS

4TH ‘N GOAL

PANICKA

TEA BREAK

PROPAGANDHISNUFF

THE CASUALTIES

THE AGGROLITES

ANTILLECTUAL

BRAIN’S ALL GONE

GOLLIWOG

THE IGNORED

LUDE KRAWE

WHAM BAM BODYSLAM

THE MOR(R)ONS

LINTERNO

THE FORUM WALTERS

IN THE CROSSFIRE

FACE THE FAX

PIGS PARLAMENT

 

 

Vstopnice:

Cene vstopnic v predprodaji:

Festivalska vstopnica (4 dni): 78,00 EUR + provizija

Dvodnevna vstopnica: 45,00 EUR + provizija (število vstopnic je omejeno!)

Enodnevna vstopnica: 23,00 EUR + provizija (število vstopnic je omejeno!)

 

Predprodajna mesta:

Punk Rock Holiday spletna trgovina:

www.ticket4you.org/Shop/Category/27/Punk-Rock-Holiday

 

Druga prodajna mesta:

MADNESS, Trubarjeva 16, Ljubljana

GALA HALA, Metelkova mesto (samo na prireditvah)

Zagreb/Hrvaška: Dirty Old Shop

Za prodajna mesta po Sloveniji (Petrol in druga prodajna mesta Eventima) preverite na: www.eventim.si

 

www.punkrockholiday.com

www.facebook.com/punkrockholiday

Povezani članki: