Jutri se bo v Gala hali dogodil hardcore dogodek kot se spodobi!

Caliban

V Ljubljano prihajajo staroste nemškega metalcora CALIBAN, avstralski novodobni hiphop hardkoraši DEEZ NUTS ter italijanski THE DOOMSAYER!

Tri različne turneje združene ekskluzivno le pri nas! Moshpit zagotovljen!Powered by Monster energy drink.
”Co-headline” turneja povezuje dva popolnoma različna svetova. Prvemu vlada nemška metalcore zasedba Caliban, ki je že od srede devetdesetih kršila moderne metalske in hardcore konvencije. Brutalni kričeči vokal je bruhal s čustvi prepojene izpovedi strtih src, zveneč kot trpljenje tisočerih duš v Tartarju, medtem ko je glasbena podlaga združevala melodične kitarske pasaže, brutalne bobnarske ritme in neverjetno dinamiko. Z leti je bend, ki je torej sprva zvenel kot miks In Flames, The Year Of Our Lord in Bolt Thrower, rasel skupaj s popularnostjo heretičnega metalcore žanra in z leti postal skorajda evropski odgovor na ameriške Killswitch Engage. Caliban še danes odlično združujejo svet brezkompromisne brutalnosti z neverjetno močno čustveno izpovednostjo. Temu primerno je vsak njihov nastop v živo kot vihar lepote, tragedije, ljubezni, smrti in agresije. Nemški kvintet je do zdaj izdal 8 studijskih albumov. Zadnji, naslovljen I Am Nemesis, je izšel lani. Caliban so Slovenijo že obiskali, a niste jih še imeli priložnosti doživeti v odličnem ambientu, majhnega, tesnega kluba kot je Gala Hala (majhnega v primerjavi z Metalcampom, kjer so nastopili nekaj let nazaj).Ob njih se bodo iz popolnoma drugega sveta (pa ne zato, ker so iz Avstralije) Sloveniji že drugič v enem letu (lani so nastopili avgusta, in sicer na festivalu Punk Rock Holiday v Tolminu) odlični Deez Nuts. Deez Nuts so popolnoma drugačni od Caliban – kjer so Nemci čustveni, so Avstralci cinični, zajedljivi, prepojeni s črnim humorjem in popolnoma predrzni. Bend se je namerno poimenoval po hitu znamenitega Dr. Dreja, v svoji glasbi pa združuje prvine predvsem newyorško obarvanega hardcora devetdesetih s še danes aktualnim hip-hopom in gangsta rapom – le da je to popolnoma logičen odgovor na novodobni hardcore, ki je že zdaleč pozabil na svoje bistvo in postal marketinška spaka, ki se preveč spogleduje s popom.

Vstopnice: http://www.on-parole.com/shop/en/tickets/44332-caliban-deez-nuts-ljubljana-18062013-vstopnica-ticket.html
20 eurov v predprodaji, 24 eurov na dan koncerta! Vstopnice se da kupiti tudi v Master shopu, Madnessu (Trubarjeva), ZOSO music shopu in v Gala Hali!


Povezani članki: