John Newman na samostojni glasbeni poti

John Newman

Britanskega pevca Johna Newmana smo spoznali kot frontmana skupine Rudimental. Newman je zapel, pa tudi napisal veliki uspešnici ‘Feel The Love’ in ‘Not Giving In’, nato pa se je odločil, da se bo preizkusil še kot samostojni izvajalec. Rezultat je singel ‘Love Me Again’, ki je na britanskih radijskih postajah, pa tudi v Avstraliji, Belgiji, na Nizozemskem, Finskem in Švedskem, že trdno zasidran v program in bo kot kaže postal ena velikih poletnih uspešnic.

Dvaindvajsetletni John Newman, ki na Otoku že slovi kot eden največjih glasbenih talentov zadnjih let, je v glasbeni svet vstopil pri štirinajstih, ko je v roke prijel kitaro in začel pisati pesmi. Kmalu se je naučil producirati, preizkusil pa se je tudi kot DJ. Nekaj let kasneje je John združil vsa svoja znanja in izkušnje v svoj prepoznavni zvok, ki ga lahko opišemo kot soul in groove Motowna s kančkom Jamesa Browna in Princea, ščepcem Black Keys in miksom Dangermouse. Toda tisto, kar pri njegovi glasbi zares izstopa, je njegov glas.

Newman se po dvanajstih mesecih pisanja, snemanja in nastopanja pripravlja na izid debitantskega albuma ‘Love Me Again’. Videospot za prvi singel z albuma, ‘Love Me Again’, si lahko ogledate tukaj:

Konec meseca pa bo končno izšel tudi težko pričakovani EP ‘Love Me Again’, na katerem bomo poleg singla lahko našli še štiri remikse: https://itunes.apple.com/si/album/love-me-again-remixes-ep/id640379985

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.