Festival Ljubljana vabi na mjuzikal Briljantina (Grease)

Briljantina

Festival Ljubljana tudi letos vabi na večer mjuzikla. Tudi tokrat s še enim legendarnim mjuziklom – Briljantino. Tudi tokrat bo za režijo in koreografijo poskrbel Mykal Rand (v Ljubljano je uspešno pripeljal mjuzikla Hair in Jesus Christ Superstar). Briljantino si boste lahko ogledali me 19. in 22. avgustom v Križankah.

Briljantina (Grease)
Produkcija: Bronowski, West End, London
Glasba in besedilo: Jim Jacobs, Warren Casey
Režija in koreografija: Mykal Rand

Leta 1972, natančneje 14. februarja, je luč sveta zagledala prva premiera muzikala Briljantina izpod peres avtorjev in režiserjev Jima Jacobsa in Warrena Caseyja.

Petdeseta leta 20. stoletja so bila v Ameriki zlata doba uporništva in svobode. Muzikal Briljantina na odru poustvarja prav to, zato ni čudno, da so ga kar osem let večer za večerom ponavljali na Broadwayu. Odlična glasba in zgodba o nedolžnih in preprostih najstnikih, pospremljena s plesom, sta osvojili srca Američanov, pozneje tudi evropskih gledalcev in navdušencev. Do danes je Briljantina najbolj obiskani muzikal na svetu. Zgodba se dogaja na srednji šoli Rydell High, kjer je glavni junak Danny, ki zbira okrog sebe zanimivo druščino. Poletna romanca se seveda konča z začetkom novega šolskega leta, ko je počitnic konec, nanje pa spominjajo sanje, v katerih se prepletajo avtomobili, ples, petje, ljubezen in srečni konec zgodbe.

Nakup vstopnic

Spletna stran Festivala Ljubljana

Za ogrevanje pa prizora iz filma Grease, z glavnima igralcema Johnom Travolto in  Olivio Newton-John.

Povezani članki: