Festival HISTeRIA predstavlja: TransHISTeRIA

Pozor, pozor! Vlak Parenzana prihaja k nevronu številka 128.917!

Legendarni istrski vlak bo znova oživel! Tokrat ne bo povezoval Trsta in Poreča, temveč postaje naše podzavesti. Podajte se na TransHISTeRIČNO magistralo. Odkrivajte svoje misli, želje, spomine, strahove. Ljudje, zbudite se! Čas je za sanje.

POSTAJA GRAČIŠČE| 18.–20. julij 2013, Festival HISTeRIA

NANO STERN BAND (CHL), I SALICI (ITA), MIDRID (EST), DIRTY SANCHEZ (SI), BRENCL BANDA (SI), AP GROUP (SI), MALI IN VELIKI MYSTICA (SI), NAJOUA (SI), FOLK Etc (SI), MUSIK-KARAWANE (CHE/DE/PT), MAPLE (SI), FEKETE SERETLEK (CZE/RU/SI/SK), TMINSKI MADRIGALISTI (SI), MEETIN´ MOA (AUT), KATE YOUNG (ŠKOTSKA), CLAUDIA SCHWAB (AUT), K.U.N.T.Z  ZIRKUS (CZE), DUO ARITMIJA (SI), KATANIJA (SI) in mnogi mnogi drugi!

Umetniki iz celega sveta se znova zgrinjajo v istrski gozdič! Več sto slikarjev, plesalcev, glasbenikov, kiparjev, lutkarjev, igralcev, scenografov in akrobatov bo že v tretje ustvarilo predstavo brez primere. V nekaj tednih bo med drevesi, grmovjem in travniki zraslo čez dvajset magičnih prizorišč. Vsako bo predstavljalo eno poglavje celotne zgodbe – potovanja skozi naš miselni svet.

Izza grmovja se bo na poti po tirnicah intuicije slišalo nežni glas pevca iz Indije, krike italijanskih komedijantov, ali pa južnoameriške ritme. Na tržnici bo dišala dobra domača hrana, v otroških kotičkih se bo ob igrah, kreativnih in praktičnih delavnicah zabavalo mlado in staro, vrteli se bodo vrtiljaki in svetilniki, na plesišču pa se ob melodijah krajin vsega sveta lahko zavrtite tudi vi. Tri dni in tri noči trajajoči kreativni vrvež bo vsako uro prekinil mimohod vlaka, ki bo označil nov krog dogajanja.

V to okolje bo prikorakalo okoli 100 skupin iz celega sveta, ki bodo v treh dneh predstavile kar 120 koncertov, gledaliških predstav, cirkuških spektaklov in drugih dogodkov. Tako bo v skupnem seštevku festival, ob močni podpori in sodelovanju krajanov Gračišča, soustvarilo skupno kar 400 umetnikov in čez 100 prostovoljcev iz več kot 25 držav sveta!

Čarobno atmosfero bodo popestrile otroške delavnice, kakor tudi seminarji in praktične delavnice za odrasle. Izgubiti in prepustiti se nežnosti, veselju, kreativnosti in čarobnosti, se bo letos na festivalu HISTeRIA sila težko izogniti. Festival HISTeRIA 2013 bo obarval gozdiček v Gračišču, ki se bo zasvetil v obliki sanj, ogledala realnosti, iluzij in želja. VABLJENI!

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.