11. edicija Festivala JEFF

Festival JEFF

Festival JEFF že 11 let spremlja obalne poletne večere in je postal referenčni festival jazz, etno, funky in povezanih zvrsti na področju regije. Zasnova festivala je ostala skozi leta enaka in je edinstvena za ta kraj, saj je cikel koncertov razporejen tedensko čez dva poletna meseca (julij in avgust). Festival je bil v preteklih letih odlično obiskan, saj so ga poleg pričakovanih študentov množično obiskovali tudi predstavniki vseh ostalih generacij in družbenih profilov. Na JEFF-ovem odru so se skozi dosedanje edicije zvrstila zveneča imena kvalitetne glasbe, kot tudi novosti na glasbenem obzorju širše regije. Lanska jubilejna edicija je postregla z nepozabno premierno koncertno izvedbo zadnjega albuma dua Silence. Imeli smo možnost spoznati tudi talentirani mladi AlfaOmega Jazz duo iz sosednje Italije, o katerih bomo najverjetneje še veliko slišali.

Zanimanje ožje in širše lokalne skupnosti se za Festival JEFF iz leta v leto povečuje, lansko leto smo vstopnice za dva večera razprodali in nekaj obiskovalcev je žal ostalo pred vhodom. Festival JEFF je postal kulturna stalnica širše primorsko-kraške regije ter turistična atrakcija poletnih večerov slovenske obale.

Več na spletni strani festivala.

Glasbeni program Festivala JEFF 2013:

10. julij 2013

 • ISTRANBUL
 • MARTIN LUBENOV TRIO

17. julij 2013

 • SEVERA GJURIN & DEJAN LAPANJA
 • MASCARA

24. julij 2013

 • PINTAR ZULLIAN KUGLER TRIO
 • IGOR MATKOVIĆ “SONIC MOTION”

7. avgustu 2013

 • NINA ROMIĆ
 • NARAT

14. avgust 2013

 • L’ALBERO DI PIETRA
 • JURE TORI TRIO

21. avgust 2013

 • JK SOUL VS. THE BUG ORCHESTRA

Festival nadaljuje tudi z bogatim spremljevalnim programom. Istrski kulinarični kotiček bo publiki omogočil srečanje z dobrotami različnih ponudnikov, ki delujejo na področju Mestne občine Koper in širše. Letos se bodo predstavili Gostilna Labirint, Hiša De Rin in ekološka kmetija Bočaj. Značilnost vseh je trajnostni odnos do svojih strank, poudbe in dela. Kotiček bo namenjen promociji njihovega dela in pokušini dobrot, ki jih redno ponujajo svojim strankam.

Festival JEFF že 10 let beleži odličen obisk znatnega števila zvestih obiskovalcev. Festivalsko prizorišče v svoji sugestivnosti ponuja odlično kuliso za promocijo umetnosti in kreativnega dela. Zato smo se letos odločili, da publiki predstavimo dve slikarki, ki sta svojo umetniško pot začeli ravno v Kopru. Obiskovalci bodo tako imeli možnost spoznati slikarska dela Noemi Zonta in Lare Jeranko Marconi. Julijske srede bodo odete v mlado kreativnost Noemi Zonta, avgustovske pa utopljene v simboliko Lare Jeranko Marconi. Obiskovalci bodo razstavljena dela imeli možnost tudi kupiti in s tem podpreti delo teh izjemnih ustvarjalk.

Festival nadaljuje tudi svoje izobraževalno poslanstvo. 08. avgusta ob 19.00 bomo v e-Kavarni PiNA gostili mag. Bratka Bibiča s predavanjem z naslovom ” Glasno razmišljanje Butalca o harmoniki posebej in kulturnih rečeh nasploh, 2. del “. Bratko Bibič, filozof, sociolog, harmonikar in skladatelj bo nadaljeval razmišljanje o položaju harmonike v kontekstih t.i. »kulturnih bojev«: med visoko in nizko kulturo, med ljudsko in umetno glasbo, med resno in popularno glasbo, med primitivizmom podeželja in civiliziranostjo urbanega, med zaostalostjo in progresivnostjo, med konformizmom in uporom.

Ker gre dobra glasba z roko v roki s kulinariko, bodo tudi letošnji Festival JEFF popestrile kuharske delavnice. Namen kuharskih delavnic je osveščanje o zdravem načinu prehranjevanja in o pripravi sezonskega sadja ter zelenjave. Delavnice pripravljamo v sodelovanju z restavracijo Labirint, kjer se bodo v sklopu spremljevalnega programa odvile tri zaporedne četrtke v mesecu juliju. Kuharske delavnice “LABIRINT OKUSOV” se bodo odvijale 11., 18. in 25. julija 2013, ob 19.00 uri, v gostilni Labirint, Čevljarska ulica 9, izvajal pa jih bo tim gostilne Labirint pod vodstvom Olivere Gorenc.

Povezani članki:

 • Ni povezanih člankov.
Značke: