Predstavljamo turnejo Tears from Ears

Tears from Ears

Ob zaključku intenzivnega spomladanskega koncertnega dogajanja se bo med 29. majem in 1. junijem na fuzbalski relaciji Sturm – Mura – Olimpija odvila mini turneja TEARS FROM EARS. Kvintet bendov: Automassage, Nikki Louder, It’s Everyone Else, Trus! in Hexenbrutal bodo tako predstavili svoje lanske in letošnje izdaje, nekateri (Hexenbrutal) bodo celo izdajo datirali v čas Tear From Ears turneje.

»In the Fishtank« druženje z bendi, ki so izdali svoje plošče pri neodvisnih založbah kot so Moonlee, Založba Radio Študent, God Bless This Mess, Noise Appeal, Schnapsidee ali celo v samozaložbi lahko brez pretencioznosti označimo kot cvetober bendov z oznako »hrupno«. S še vročo izdajo se tako ponaša noise rockovski trio Nikki Louder s sijajno tretjo plato »Golden Men« ter plesno subtilni hrupneži Trus! z odličnim prvencem »First Step«. Živa atrakcija sta sigurno duet It’s Everyone Else, ki sta se nedavno vrnila s kratke evropske turneje z Ludovik Material. Kolektiv Automassage bo v drugo preveril znane lokacije z lani izdanim materialom. Duet Hexenbrutal, ki datira svoj prvenec v leto 2009, bo izkoristil to priložnost in svoj drugi dolgometražni izdelek »Giant« uradno izdal v okviru pričujočega dogodka.

Pred začetkom klubske hibernacije in v pozdrav festivalskemu poletju, vabljeni na obisk enega izmed TEARS FROM EARS koncertov!!

****************************************** 

AUTOMASSAGE 

Skupina Automassage je v svojem bistvu kolektiv prekaljenih glasbenikov z veliko radovednostjo in željo po raziskovanju okvirov sodobnega pojmovanja glasbe. Skupek organske topline rockovskega inštrumentarija in elektronskih sozvočij se kaže v usklajenem galopu svobodnjaškega rocka. Člani zasedbe so lansko leto izdali drugo ploščo z naslovom »We should get rid of our saxophone player«. 

http://automassage.bandcamp.com 

 

IT’S EVERYONE ELSE 

Pika in Lucijan sta krmarja plesnega kiborga, imenovanega It’s everyone else. Obilo kovinsko hladnega industriala in težkega ritmičnega marša se staplja s kriki o temnih ovinkih človeškega uma in podzavesti, potopljene v gnili vsakdanjik 21. stoletja. Mensch maschine! 

http://itseveryoneelse.bandcamp.com

 

TRUS! 

Trus! je svež trio slovenskega podtalja, ki je pred kratkim povil prvenec First step, v vsakem pogledu izredno samosvoj in drzen album, poln zanosa. Pankovska nabritost Jelene ter jazzovski pedigre Boštjana in Marka se staplja v perfekten zvočni koktejl Trus, mešanico žanrov in občutkov. Ali kot pravijo sami: alter, garage, punk, synth, electro new wave. 

http://trus-trus.bandcamp.com 

 

NIKKI LOUDER 

Nikki Louder sta dva brata in prijatelj. Igrajo trd in direkten rock. Pred kratkim so za založbi Moonlee in Radio Študent izdali svoj tretji LP z naslovom Golden Men. 

http://nikkilouder.bandcamp.com/

 

HEXENBRUTAL 

Prekmurska hrupneža bosta nastopila samo na domači ediciji Tears From Ears turneje, ki pa bo slavnostno obarvana, ker bo hkrati promocijski koncert ob izidu druge plošče »Giant« za God Bless This Mess records. Takoj po murskosoboškem špilu se odpravljata na kratko turnejo po Avstriji in na Češko. 

gbtm.si/hexenbrutal

******************************************

 

TEARS FROM EARS
(Graz – Murska Sobota – Ljubljana)

 

AUTOMASSAGE

*/**/***

NIKKI LOUDER

*/**/***

IT’S EVERYONE ELSE

*/**/***

TRUS!

*/***

HEXENBRUTAL

** 

29. maj: Vakuum, Graz*

31. maj: MIKK, Murska Sobota**

01. junij: Gromka, Ljubljana***

 

Vstopnina: 5€ po koncertu

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.