Mario Huljev – Igra pod suncem

Mario Huljev - Igra pod suncem

2012, Menart

Čeprav je Mario Huljev glasbeno aktiven že dobrih petnajst let, je njegov prvenec ugledal luč šele v lanskem letu. V hrvaških glasbenih krogih že leta velja za enega najboljših moških vokalov, vendar pa je kljub temu širši javnosti ostajal dokaj neznan, celo po dejavnosti s skupino Protokool. Zato za njegove najodmevnejše projekte doslej verjetno veljajo sodelovanja z Urbanim zvukom oz. dvojcem, ki ga sestavljata Darko Juranović D’Knock in Fresh Jay, in njihovima ploščama Sunrise Hit Edition ter Silver Blue, drugi odmevnejši projekt pa je gostovanje na koncertu Ivane Kindl, ki je izšel v obliki plošče z naslovom Gospel v Komediji.

Doslej se je torej preizkusil v širokem razponu glasbenih žanrov, od housa, gospela pa vse do popa, rocka, funka in mnogih drugih, na svoji prvi plošči Igra pod suncem pa se je omejil na urbano plesno glasbo. Večina pesmi je delo avtorskega sodelovanja Maria in Silvija Pasarića, ena izmed izjem je le Ljubav se zove imenom tvojim, priredba legendarne pesmi pokojnega Dine Dvornika, medtem ko je za aranžmaje in produkcijo celotne plošče poskrbel Mark Silver.

Plošča predstavlja skupek dvanajstih pesmi, ki bi jih lahko strnili pod skupni imenovalec optimizma in pozitivnega razmišljanja, kar je v teh časih brez dvoma zelo dobrodošlo. Večina pesmi je zvočno zelo bogatih, za dodatno polnost pa poskrbi še Marijev vokal, ki bi mu ga brez dvoma pozavidal celo marsikateri ameriški kolega. Takšne so npr. Sretan sam, Pada noć, Potpuno sam in Gad, medtem ko je Meni je svejedno, v kateri gostuje Priki, precej nežnejša in lahkotnejših ritmov. Sicer pa pesmi kot so 700 na sat z Andyjem “Stewlocksom” Ninvalleom in Markom Silverjem, Hajde pusti brige sve, Ti in druge kar vabijo na plesni podij, saj imajo dober groove, ki so skupaj z Marijevim fantastičnim vokalom, ki je močan in vešč vokalne improvizacije, povsem dovolj, da se začnemo gibati v ritmu glasbe. A bi od vokala njegovega kalibra vendarle pričakovala mnogo mnogo več, saj nas kljub vsemu s to ploščo pusti dokaj ravnodušne in hladne.

Nina Novak

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.