Hladno pivo z novo pesmijo

Hladno pivo

Da nas Hladno Pivo drži pokonci že skoraj polnih 25 let, je povsem jasno, njihovo trdo delo pa je v zadnjih nekaj tednih še bolj izrazito, kar dokazujejo številna presenečenja za njihove številne oboževalce. Tako nam tokrat pred svojim velikim koncertom na Šalati 25.5. ob praznovanju 25 letnice obstoja benda servirajo novo pesem „Na ovim prostorima“. Popolnoma novi in do sedaj neobjavljeni singel, s katerim se Hladno Pivo poslavlja od „Svijeta Glamura“ in vstopa v neke nove „svetove“ poslušajte na spodnji povezavi.

„Pesem „Na ovim prostorima“ je nastala v enem dahu in brez pretiranega pisanja, črtanja pa zopet pisanja in črtanja, kot se to običajno dogaja pri meni. Namreč, potujoč s kombijem vzdolž in popreko teh prostorov sem zaznal neverjetna ujemanja, da ne rečem podobnosti v mentaliteti ljudi, ki tu živijo. Na primer v ljubezni, sovraštvu, pečenem mesu in Kiki bonbonih … Tako je nastala pesem „Na ovim prostorima“, ki je zamišljena kot neke vrste vizitka naše lepe domovine ob vstopu v novo asociacijo naroda in narodnosti, ki se ji reče EU. Samo zato, da kasneje ne bi rekli, da jim nihče ni povedal, s kom imajo opravka.“ – opisuje Mile Kekin nastanek pesmi, ki bo očitno obeležila več kot le en prehod …

Pesem „Na ovim prostorima“ je nastala v prostorih PreSent studija v Strmcu na začetku leta 2013, zatem pa je producentsko palico prevzel Brad Blackwood (Denyken mastering), dobitnik Grammy-a, poznan po delu z zvenečimi imeni, Maroon 5, Against me, Calexico, Hatebreed, Euphonic Masters, Memphis Tennessee USA so le nekateri od njih. Pesem, v kateri lahko vsak zazna specifični in originalni zvok Hladnega piva, bo premierno na odru predvajana 25.5. na „Dan mladosti“, ko bodo ob podpori benda Overflow velikani hrvaškega rocka počastili sebe in tiste, zaradi katerih danes so, kar so – svoje oboževalce.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ByjpXmYyZEI[/youtube]

Vse novosti o Hladnem pivu spremljajte na njihovi Facebook ali uradni strani: http://www.hladnopivo.hr/SvijetGlamura/

Povezani članki:

Značke: