Festival Histeria 2013 predstavlja novega človeka

Festival Histeria

Človek, zbudi se! Kaj pa, če je vse res? Kaj pa, če je vse iluzija?

To sta ti dve vprašanji med katerima se letos vije festival HISTeRIA, ki velja za glasbeno, lutkovno, gledališko, ljudski dogodek.

Kot vsa leta, magičnosti v času poletja v vasi Gračišče ne bo manjkalo. Letošnja magičnost festivala se bo odvijala v duhu človekovega notranjega sveta. Izkrivljena leča človeškega očesa bo dobila protiutež v iskanju novega človeka, rešenega spon subjektivnosti. Ideologija o novem človeku, svobodnem in razgledanem, bo rdeča nit tokratne HISTeRIE (18. – 20. julij 2013, Gračišče).

Ponovno bo oživel gozd CANTALONE, kilometer dolga interaktivna vizualna inštalacija, ki jo bo ustvarilo 250 umetnikov. Na 800 metrih gozda se bo vila pot človeške notranjosti, skozi katero se bo lahko sprehodil vsak obiskovalec. Na pašnikih in v gozdu bodo iz naravnih in recikliranih materialov zrasle človeške sanje, skepticizmi, strahovi, skrite želje in vsa človeška notranja vprašanja. Iz grmičkov in dreves bomo lahko videli kaj zares preti v naših glavah. Zaspane, aktivne, revolucionarne, skrite želje človeštva bodo prikazane v različnih gledaliških, glasbenih, lutkovnih in interaktivnih dogodkih. V to okolje bo prikorakalo okoli 80 skupin iz celega sveta, ki bodo v treh dneh predstavile kar 120 koncertov, gledaliških predstav, cirkuških spektaklov in drugih dogodkov. Tako bo v skupnem seštevku festival, ob močni podpori in sodelovanju krajanov Gračišča, soustvarilo skupno kar 400 umetnikov in čez 100 prostovoljcev iz več kot 25 držav sveta!

Čarobno atmosfero bodo popestrile celodnevne delavnice, delavnice izdelovanja lutk, ustvarjalne delavnice, kamnoseštvo, barvanje obraza, spoznavanje zelišč, kakor tudi seminarji in praktične delavnice za odrasle. Izgubiti in prepustiti se nežnosti, veselju, kreativnosti in čarobnosti, se bo letos na festivalu HISTeRIA sila težko izogniti. Festival HISTeRIA 2013 bo obarval gozdiček v Gračišu, ki se bo zasvetil v obliki sanj, strahov, ogledala realnosti, iluzij in želja. VABLJENI!

Čisto na potiho: V petek, 24. Maja ob 21.00, bomo v Hostlu Celica, na Metelkovi 8, in 25.maja na Gornjem trgu (v okviru Artish-a) postregli s tradicionalnim džem session večerom ter spregovorili več o delavnicah in o glasbenem repertoarju, ki bo prežemal HISTeRIO 2013.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.