Zabranjeno pušenje z novim singlom in video spotom spotom – 20. aprila s koncertom v Ljubljani

Zabranjeno pušenje / foto: Žiga Lovšin

»Boško i Admira« je najavni singel novega, desetega studijskega albuma skupine Zabranjeno pušenje, ki ga lahko pričakujemo že v mesecu septembru. Pesem govori o resnični in tragični ljubezni dveh Sarajevčanov, Bošnjakinji in Srbu, rojenih istega leta, o njuni brezmejni ljubezni iz šolskih klopi in o tem, kako ju niso uspele razdvojiti niti medsebojne razlike, človeška zloba in navsezadnje niti vojna in smrt. Legendarna zasedba bo 20. aprila nastopila v Ljubljani. V ponedeljek 15. ob 15. uri pa vas fantje vabijo na otvoritev razstave »Novi primitivizem za začetnike«, kjer si boste lahko ogledali preko 70 eksponatov iz njihove dolge in bogate kariere.

Ko sta skupaj poskušala zbežati iz obkoljenega mesta, sta bila sarajevska Romeo in Julija ubita 18. maja 1993 na Vrbanja mostu. Snajperski metek je zadel Boška, ki je izdahnil na mestu. Drugi metek je zadel Admiro. Smrtno ranjena se je še uspela priplaziti do svojega preminulega Boška, ga objela in v njegovem objemu tudi umrla. Video spot, ki je pred vami, je delo slovitega režiserja Žareta Batinovića, pod avtorstvo se podpisujejo Mario Vestić, Sejo Sexon in Toni Lović. Slednja dva sta odgovorna tudi za produkcijo, za mastering pa je poskrbel John Davis (Metropolis Mastering London). Spot je konec meseca marca nastal v Sarajevu, glavni vlogi pa sta pripadli pripadli odličnima Ajli Hamzić (Admira) in Junuzu Elkazu (Boško).

Ob snemanju pesmi in video spota pa je frontman skupine Zabranjeno pušenje, Sejo Sexon, povedal: »Zgodba o Bošku in Admiri počasi tone v pozabo in prav zato smo se odločili posneti to pesem, ki je ob enem tudi upanje za našo domovino, da v tej zgodbi uvidi izhod. Sama ideja je simbolična in metaforična ter govori o tem, da je ljubezen pravzaprav pred vsem. Snemanje spota je bila neverjetna izkušnja predvsem zaradi režiserja, ki je šel globoko v zgodbo in mesece delal na spotu v želji, da izpopolni vsak detajl. Zato verjamemo, da bo energija in ljubezen več kot opažena. Pesem in spot sta bila pripravljena z dovoljenjem Boškovih in Admirinih staršev. Ko sem se srečal z njima, sem imel veliko tremo, toda starši so nemudoma privoliti v snemanje in podali svojo podporo. Jaz sem vse to resnično delal iz srca in verjamem, da se bo zgodba dotaknila številnih Sarajevčanov, ljudi iz BiH in upam, da bo šla ta svetovna zgodba tudi preko meja.«

 

Sobota, 20. april 2013, ob 21:00, Kino Šiška
Cena vstopnice:15 EUR, 18 EUR na dan koncerta

 

V naslednjih dneh ne spreglejte nagradne igre za brezplačno vstopnico in slastno presenečenje!

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OMMfW3IqiFE[/youtube]

Povezani članki: