Lana z novim singlom napoveduje soundtrack filma Veliki Gatsby

Lana Del Rey - Young and Beautiful

Maja bomo lahko v filmskih dvoranah po celem svetu občudovali film “Veliki Gatsby” – enega najtežje pričakovanih izidov letošnjega leta, ki ga bo spremljal tudi izvrsten soundtrack! Lana Del Rey, Beyoncé x André 3000, Florence + The Machine, will.i.am, The xx, Fergie + Q Tip + GoonRock, The Bryan Ferry Orchestra … To so samo nekatera od imen s tega izjemnega soundtracka, ki bo izšel 10. maja (Interscope/Universal Music).

Film, posnet po slavnem romanu Scotta F. Fitzgeralda in s fenomenalno igralsko zasedbo (Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Isla Fischer …) nas bo popeljal v dekadentna dvajseta leta minuleta stoletja. Režiser Baz Luhrmann je bil v dveh letih nastajanja filma pozoren na prav vsako podrobnost, pri tem pa mu je bil v veliko pomoč Jay-Z. Slavni glasbenik in producent je namreč zaslužen za združitev jazz kulture, ki prevladuje v originalnem romanu, s hip-hopom in ostalimi novodobnejšimi glasbenimi zvrstmi.

Kot prvi singel s soundtracka vam predstavljamo pesem “Young and Beautiful” Lane Del Rey. Ena najbolj vročih pevk ta hip je skladbo ustvarila v sodelovanju z režiserjem filma. “V čast mi je bilo sodelovati z Luhrmannom,” je povedala. “Film je res glamurozen in vznemirljiv, Rick Nowels in jaz pa sva res uživala pri pisanju pesmi za film.”

Poleg novih, originalnih pesmi, ki so jih za film prispevali Florence + The Machine, Lana Del Rey, Nero, will.i.am in The XX, nam soundtrack prinaša še vrsto zanimivih priredb. Beyoncé je na primer z Andréjem 3000 interpretirala “Back to Black” Amy Winehouse, Jack White je predelal pesem “Love Is Blindness” skupine U2, Bryan Ferry pa je z orkestrom in Emeli Sandé predstavil preoblečeni različici pesmi “Love is The Drug” in “Crazy In Love”.

Film v slovenskih kinematografih pričakujemo 16. maja, do takrat pa uživajte ob Lani Del Rey in njeni pesmi “Young and Beautiful!”, ki si jo lahko naložite z vašega Play MPE-ja!

Pesem lahko brezplačno poslušate tukaj: http://www.deezer.com/en/album/6520760

 

Seznam pesmi s soundtracka “The Greaty Gatsby”:

1. 100$ Bill – JAY Z

2. Back To Black – Beyoncé, André 3000

3. Bang Bang – will.i.am

4. A Little Party Never Killed Nobody (All We Got) – Fergie, Q-Tip, GoonRock

5. Young And Beautiful – Lana Del Rey

6. Love Is The Drug – Bryan Ferry, The Bryan Ferry Orchestra

7. Over The Love – Florence + The Machine

8. Where The Wind Blows – Coco O.

9. Crazy In Love – Emeli Sandé, The Bryan Ferry Orchestra

10. Together – The xx

11. Hearts A Mess – Gotye

12. Love Is Blindness – Jack White

13. Into The Past – Nero

14. Kill And Run – Sia

Povezani članki: