KT Tunstall junija z novim albumom

KT Tunstall

Multi platinasta kantavtorica KT Tunstall je pripravljena na izid novega težko pričakovanega albuma z naslovom  ‘Invisible Empire // Crescent Moon’, ki naj bi luč sveta ugledal 10. junija letos. Z albumom ‘Invisible Empire // Crescent Moon’ se KT Tunstall vrača k prefinjeni preprostosti, k svojim začetkom in evoluciji zvoka s country-folk pridihom. Novi album je pevka posnela v Arizoni skupaj z glasbenikom in producentom Howeom Gelbom, opisuje pa ga kot ‘album skladb iz srca’.

Album je sestavljen iz dveh delov in iz dela med njima. Prva serija prinaša skladbe, kot sta izjemni ‘Made Of Glass’ in ‘Yellow Flower’, ki govorita o umrljivosti, njej ljubi osebi in o lanskoletni smrti očeta. Drugi del pa v vzbuja nadzemeljsko počutje, reflektira velike spremembe v njenem osebnem življenju. Oba dela skupaj tvorita najbolj koheziven album KT Tunstall do danes. Prvi single z albuma ‘Invisible Empire // Crescent Moon’ bo ‘Feel It All’, ki naj bi izšel sočasno z albumom. Gre za intimno alt-country/ blues skladbo, ki govori o izgubi in je prežeta s poudarjenimi toni in iskrenim besedilom, ki je eno njenih najbolj osebnih.

Leta 2005 je KT Tunstall z debitantskim albumom ‘Eye To The Telescope’ dosegla izjemen uspeh – prodanih več kot 4 milijone izvodov, s čimer je postala ena vidnejših britanskih kantavtoric. Nato sta sledila še dva odlična albuma ‘Drastic Fantastic’(2007) in ‘Tiger Suit’ (2010), ki sta dosegla platinasto naklado in zacementirala ugled škotske glasbenice kot izjemno talentirane glasbenice in izvajalke.

KT se bo v prihodnjih mesecih pojavila na nekaterih festivalih, imela pa bo tudi nekaj samostojnih koncertov. Kje jo boste lahko videli in slišali pa preberite na njeni spletni strani  www.kttunstall.com.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: