Aleksander Mežek z novim albumom

Aleksander Mežek / foto: Ciril Jazbec

Aleksander Mežek je predstavil novi album z naslovom ‘Ljubljana po Londonu’.  Album vsebuje 18 skladb, ki združujejo dva svetova – domačo Gorenjsko in mednarodni London, povezana v celoto skozi glasbo; zajema prerez celotnega življenskega dela ustvarjalca, ki se je v slovenska srca zasidral predvsem z nostalgičnima skladbama ‘Julija’ in ‘Siva pot’. Novo delo nas popelje skozi ustvarjalčevo pot in nam predstavi pogled na glasbo zrelega glasbenika.

Novi album Aleksandra Mežka je nastal po 46 letih bogatega glasbenega ustvarjanja med Londonom in rodno Žirovnico. Na albumu najdemo tudi sodelovanja z mnogimi odličnimi glasbeniki, kot so Simon Johnson, ki je ustvarjal za Lano Del Rey, ter Robbie McIntosa, kitarist skupine The Pretenders, ki je sodeloval z Norah Jones, Joe Cockerjem, Erosom Ramazzottijem in celo Cher.

Vzporedna glasbena pot Aleksandra Mežka nam v tokratnem albumu postreže s pesmimi kot so Ljubljanske ceste, Ajda pa znova cveti, Nebo po dežju, seveda pa ne gre brez Julije in Sive poti. Uživali bomo ob poslušanju Mežkovih skladb, ki so nastale v sodelovanju z odličnimi tujimi glasbeniki. Med njimi tudi pesmi Fair play, ki jo je Svet Evrope leta 2003 sprejel za športno himno Evrope in se je prelevila celo v gibanje za toleranco in pošteno igro.

Glasbenemu albumu ‘Ljubljana po Londonu’ je Mežek dodal še posnetek koncerta v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, ki se je zgodil 11. septembra 2012 in je bil posvečen našim izjemno uspešnim olimpijcem. Na koncertu so ga spremljali klaviaturist Steve Smith, kitarista Simon Johnson in Scott McKeon, baskitarist Robbie McIntosh, bobnar Tim Bye in vokalna skupina Hiša.

Posnetek koncerta si boste premierno lahko odledali v soboto, 20. aprila na Rtv Slo 2 v oddaji ‘33/45 Sobotna glasbena noč‘.

Odličen glasbeni izdelek in delo, ki ponuja prerez zanimive glasbene kariere, lahko kupite na prodajnih mestih založbe Dallas, od danes (9. april) dalje.

Več o bogati karieri Aleksandra Mežka na www.aleksandermezek.com.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.