Zedd – Clarity

Zedd - Clarity

2012, Interscope Records

Nemški producent ruskega rodu Anton Zaslavski aka Zedd je svoj prvenec poimenoval jasnost in že po nekaj prvih ritmih postane jasno, da gre za izjemno komercialni izdelek. Zedd je klasično izobražen glasbenik, ki je hkrati otrok dveh glasbenikov. Že pri rosnih štirih letih starosti je začel igrati klavir in bobne, v elektronske vode pa se je podal leta 2009 in pridobil prepoznavnost z remixi. Oktobra 2012 je luč sveta ugledalo tudi 10 avtorskih stvaritev pod skupnim imenom Clarity.

Na albumu izstopajo predvsem trije izdelki, in sicer Spectrum, pri katerem vokal pripada Matthewu Komi, naslovna skladba Clarity, ki je nastala v sodelovanju s Foxes in jo je že mogoče ujeti na nekaterih radijskih valovih in celo v sredinah, kjer je ne bi ravno pričakovali – na primer na nedavni konvenciji skupinske vadbe v slovenski prestolnici, ter pesem Follow You Down, ki je plod sodelovanja z Bright Lights. Seveda so tudi ostale skladbe čisto poslušljive, a na žalost ne vsebujejo nič takega, da bi si jih bilo vredno zapomniti.

Album kot celota deluje zelo na prvo žogo, površinsko in vsak komad ima priokus že slišanega. Od šolanega glasbenika z očitnim talentom je bilo pričakovati več inovativnosti, zvočne vsebine in tveganja, tako pa vse skupaj zveni kot izdelek, ki bi lahko bil izpod prstov Davida Guette, Calvina Harrisa ali kogarkoli drugega iz komercialnega elektronskega žanra. Manjka t. i. »Zedd faktor«, nekaj značilnega, nekaj kar bi takoj povedalo, da je stvaritelj Zedd. Prav gotovo bo album našel mesto pri publiki, ki ji je všeč taka vrsta elektronike. Zelo verjetno bo tudi nekaj materiala za radijske valove in plesišča. Pri vseh, ki od elektronske produkcije pričakujejo več kot sekvenco udarnih ritmov, melodičen vokal in gromko bas linijo, pa bo najbrž požel manj navdušenja. Če ne drugega ima naslovna skladba dober potencial, da postane ena izmed tistih, ki nam zaradi prekomernega predvajanja vsem počasi  začne iti na živce.

Barbara P.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: ,