Y[:why] bodo predskupina na The Pineapple Thief

Y

Channel Zero je javil, da bodo predvozači na koncertu  The Pineapple Thief  psihadelično ambientalni trio Y (God Bless This Mess).

Skupina Y, ki je razpeta med Mariborom, Gornjo Radgono in Mursko Soboto, je na sceni od leta 2004. Na začetku so delovali kot klasičen rockovski trio boben, bas in kitara, kasneje, leta 2007, pa se jim je pridružil četrti član na synthsizerju in samplerju. Skupina, ki nato po krajšem zatišju nadaljuje svojo pot v prenovljeni zasedbi kot trio (Marko Borko – kitara, Andrej Glažar – bas kitara, Bojan Varga – bobni), se je uveljavila predvsem z inovativnim, progresivnim pogledoma na instrumentalno glasbo, razpetim med ambientalno atmosferičnostjo in razsekanim metalurškim piljenjem. Za sabo beležijo kopico nastopov po Sloveniji in čez mejo. Domujejo pri založbi God Bless This Mess in imajo za seboj EP Germ (2006) in album Blessing Alarm (2011).

The Pineapple Thief bodo tako predstavili svoj zadnji album All The Wars ter prihajajoči EP (izid spomladi pri Kscope – Amplifier, Percupine Tree, Steven Wilson, Anathema), v ponedeljek, 18. 3. v Gali Hali.

Povezani članki: