V Kino Šiška prihaja Chinawoman

Chinawoman

Chinawoman, umetniški projekt kanadske režiserke in pevke ruskih korenin Michelle Gurevich, je nastal leta 2005 na Myspace-u. V domačem okolju sproducirane “Lo-Fi Pop” posnetke je objavljala “online” in jih v živo preigravala na številnih manjših nastopih po Vzhodni Evropi. Glasbo skrivnostne Michelle težko opišemo s klasičnimi glasbeno teoretičnimi obrazci, sta pa pojma “ruska romanca” in “temačni romatični euro pop” še najbližja temu kar počne. Primerjajo jo z velikani kot so Leonard Cohen, dekadentno Nico, tudi z deli starejših sovjetskih zvezdnic kot so Edith Piaf in zgodnja Alla Pugačova, njen možat, močan glas pa bo marsikoga opomnil na Tanito Tikaram.

Michelle Gurevich je odraščala v ruski četrti Toronta ob poslušanju avtorjev in kantavtorjev evropske in ruske glasbe 70-tih. Od leta 2010 živi in ustvarja v Berlinu pod okriljem založbe Moutique (Do Make Say Think, The Hidden Cameras, Death Cab For Cutie). S stalnim prebivališčem v Berlinu se je še bolj približala svojim vzhodnoevropskim oboževalcem ter postala prava odrska atrakcija z redno razprodanimi koncerti v mestih kot so Istanbul, Bukarešta, Beograd, Moskva. Selitev k berlinski založbi Moutique je zaznamovala njeno odrsko kariero. Po uspešni “Seeking Russian Bride” turneji je leta 2011 spremljala Patricka Wolfa po Evropi ter si pridobila navdušeno koncertno publiko v Italiji, Grčiji, Turčiji, na Nizozemskem.

S prvencem  “Party girl”, drugim albumom “Show Me The Face” ter letošnjim singlom Vacation from Love se Chinawoman, ta do sedaj najbolj očuvana skrivnost kanadske indie scene, vzpenja v sam vrh svetovne indie senzacije.

V prihodnjih dneh bodite pozorni tudi na NAGRADNO IGRO!

Diskografija:
Singli:
2013 – Vacation From Love
2012 – To Be With Others
2008 – Russian Ballerina 

Albumi:
2010 – Show Me The Face
2007 – Party Girl

Chinawoman so: 
Glas, kitara, klaviature – Michelle Gurevich
Bobni – Robin Thomson
Baritonska kitara – Diego Ferri

Več na:

http://www.chinawoman.ca
www.kinosiska.si
www.kataman.org
www.facebook.com/kataman.nuyu

CHINAWOMAN (Can) / petek, 29.marec 2013 ob 21.00 @ KINO ŠIŠKA
Cena vstopnice: 14 EUR, 17 EUR – na dan koncerta

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ANmL7LvNzdw[/youtube]

 

Povezani članki:

Značke: