Znana prva imena na festivalu INmusic

Arctic Monkeys

Angleška indie rock skupina Arctic Monkeys je pravkar potrdila svoj nastop na festivalu INmusic na Hrvaškem, ki se bo dogodil med 24. in 26. junijem 2013 v Zagrebu (jezero Jarun).

Alex Turner (vokal), Jamie Cook (kitara), Matt Helders (bobni) in Nick O’Malley (bas kitara) bodo tako prvič nastopili v hrvaški prestolnici. Prodali so že na milijone albumov po vsem svetu in igrali na praktično vseh večjih glasbenih festivalih. Ti nadarjeni mladi glasbeniki so tako postali nova okrepitev festivala. Do zdaj so potrjeni bendi Iggy and Stooges ter NOFX. V mislih pa imajo še cel kup imen.

Arctic Monkeys so nastali leta 2002 ter postali ena od prvih skupin, ki so pritegnili pozornost javnosti preko interneta. Njihov prvi album “Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not” je izšel leta 2006. Pesmi kot so ” Bet You Look Good on the Dancefloor” and “When the Sun Goes Down” so postale takojšen hit. Sledili so albumi “Favourite Worst Nightmare” (2007), “Humbug” (2009) in “Suck It and See” (2011). Svet pa že čaka na nov album, ki naj bi izšel v tem letu.

NOFX še vedno veljajo za enega najuspešnejših alternativnih rock bandov vseh časov, ustanovil ga je Fat Mike leta 1983. Fat Mike, Eric Melvin, Erik Sandin in El Hefe so imena, ki sestavljajo zasedbo v tej postavi že vse od leta 1991. Do leta 1992 so izdali štiri plošče, ki so zaznamovale svetovno alternativno sceno, s ploščo Punk in Drublic pa so dosegli svetovni uspeh tudi v bolj mainstream vodah. V njihovi glasbi poleg punk rocka najdemo tudi elemente ska in reggae glasbe. Največji uspeh je skupina doživela leta 1994, ko je njihov album Punk in Drublic dosegel zlato naklado. V svoji karieri so izdali enajst albumov, zadnjega leta 2009 z naslovom Coaster in dva live albuma. Poleg tega pa še trinajst EP- jev ter tri kompilacije.

Na Inmusic festival prihaja tudi gospodar popa (New York Times) Iggy Pop. Le redki glasbeniki so v zgodovini rock glasbe imeli oziroma imajo tako močen in neposreden vpliv kot Iggy.  Že od 70tih let prejšnjega stoletja opa vse do današnjih dni, si je Iggy Pop s svojim delovanjem nedvomno zaslužil nazive kot sta boter punka in gospodar popa.  Na Hrvaško prihaja skupaj s The Stooges – garažnim rock bendom s konca šestdesetih in začetka sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Bend je vplival na razvijajoč se heavy metal in punk rock glasbene stile.

Vstopnice že na voljo.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pK7egZaT3hs[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PMKFLHx2c-M[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9AXXSa8YEic[/youtube]

INmusic promo video:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1jw3-yxb6Is[/youtube]

 

Povezani članki: