Zadnji koncert turneje Tiho izdan na CDju

Dan D / foto: Ines Železnikar

8. marec ne bo samo dan, ko bodo Dan D v Kinu Šiška še enkrat odigrali ‘Tiho’, ampak bo tudi dan, ko bodo predstavili nov, istoimenski album! Sedemnajst koncertov se je zgodilo v okviru turneje ‘Tiho’, ki bo mnogim poslušalcem ostala v drugačnem spominu, kot pa vsi dosedanji živi nastopi Dan D. In enega od teh koncertov so fantje zabeležili na nosilec zvoka, ki bo prvič predstavljen ravno na koncertu v Kinu Šiška.

Turneja ‘Tiho’ je bila v marsičem presežek ustvarjanja Dan D, pa tudi presežek kar se tiče zbliževanja s poslušalci. Z vsemi sodelavci in člani lokalnih ekip so naredili vse, da bi se na vseh sedemnajstih koncertih vzpostavila posebna vez z občinstvom, ali kot so zapisali fantje sami: »Turneja Tiho nas je ponovno zbližala, ločnica med ‘nami’ in ‘vami’ se je zabrisala.«

Prvi in zadnji sta vedno nekaj posebnega, zato so ravno zadnjega – iz novomeškega Lokalpatriota – izbrali za dokument, ki spominja na to posebno vez in opominja, da so meje samo v glavah in da jih ravno z glasbo lahko porušite do tal. Ena sedemnajstina, za prav vsak večer, ki so ga Dan D delili z vami.

 

SKLADBE NA ALBUMU ‘TIHO’:

San San

Počasi 

Rekli so 

Plešeš 

Pozitivne misli 

Polna luna 

Čuti se kot konec sveta 

Moj problem 

Kamn 

Voda 

Tiho 

Čas 

Love song 

Tvoje je vse 

Daj mi daj 

Jutranja 

Za naju punca

 

Povezani članki:

Značke: ,