Začenja se SLOVENSKI TEDEN GLASBE 2013!

STG 2013

Pridružite se nam ob 20. uri v Kinu Šiška. Danes STG JAM SESSION za ogrevanje, jutri že delavnice in predavanja.

Slovenski teden glasbe, ki se bo dogajal med 5. in 8. februarjem, bo otvoril STG JAM, ki se bo zgodil danes, 5. februarja, ob 20. uri v Kinu Šiška. Glasbeniki, ki bi želeli sodelovati v STG Jamu, prinesite glasbilo s seboj, ‘backline’ bo že postavljen.

Svojo udeležbo na STG JAM-u so med drugim že potrdili številni glasbeniki in izvajalci aktualne glasbene scene, npr. Rok Golob, Izak Košir, Matic Ajdič, Peter Hudnik, Jan Kozlevčar, ter člani skupin: Billysi, Metalsteel, C4, Canyon Observer, Uroš, Dawn Patrol, Heavenix in drugi.

O DRUGI EDICIJI SLOVENSKEGA TEDNA GLASBE:

Slovenski teden glasbe ostaja zvest prvotni ideji, širitev slovenske glasbe na tuja tržišča, rast in razvoj slovenske glasbene scene ter medsebojna povezava strokovnjakov s področja glasbe, novinarjev in splošnega občinstva, ki sta jim vodilo glasba, kultura in urbani način življenja.

PESTRA MEDNARODNA UDELEŽBA:

Med mednarodnimi predavatelji se bodo tako letos znašli producent Greg Haver, Stephen O’Reilly iz podjetja Top Spin in Mobile Rodie, lastnik agencije Charmenko Nick Hobbs in Teemu Suominen iz finske agencije Metalheim.

Z nami bodo tudi festivalski partnerji, kjer sta se letos poleg festivalov Exit, Sziget, Terraneo in Waves Vienna, ideji STG-ja pridružila še makedonski Taksirat in avstrijski Springfestival.

Ob festivalih pa bomo gostili tudi večje mednarodne klube v regiji: avstrijski Fluc, srbski Dom Omladine, madžarski A38 in hrvaško Tvornico kulture.

Da Slovenski teden glasbe odmeva tudi izven meja Slovenije, bodo pomagale spletne radijske postaje, in sicer Radio 808 iz Zagreba, Radio City Trieste iz Trsta, NoFM iz Beograda in Neston iz Budimpešte.

Med domačimi predavatelji bodo Luka Zagoričnik, Igor Bašin, Matjaž Manček in Gregor Zemljič.

SPREMLJEVALNI PROGRAM

Letos bo osrednje dogajanje spremljal tudi bogat spremljevalni program, ta vključuje brezplačno kitarsko delavnico z Mitjo Žibertom, glasbeno menjalnico, IPF in SAZAS (po)svetovalnico, T-shirt (oblikuj-si-sam) kotiček in STG poslušalnico.

GLASBENI GOSTJE               

V sklopu STG 2013 kar 18 domačih in tujih glasbenih izvajalcev. Nastopili bodo na treh lokacijah, in sicer v dvorani Komuna v Kinu Šiška, Orto baru in Menzi pri koritu, njihovi nastopi pa se ne bodo prekrivali.  Slovenski izvajalci, ki bodo nastopili na letošnjem STG se potegujejo tudi za nastop na šestih partnerskih festivalih, in sicer Exit, Sziget, Terraneo, Taksirat, Waves Vienna in SpringFestival. Domače barve bodo letos zastopali Barely Modern, Bro, Furry Walls, Hamo& Tribute 2 Love, Helahirn, Icarus Down, Katice, Kill Kenny, Moonlight Sky, Napravi mi dete, Puppetz in The Vast Blast. Vsak večer pa se bodo domačim gostom pridružili še glasbeniki iz tujine. Iz Srbije prihajajo Repetitor, s Hrvaške Vlasta Popić, z Madžarske The Grand Mexican Warlock in kar trije izvajalci iz Avstrije. Naše severne sosede bodo predstavljali: Clara Luiza, Effi in The Beth Edges.

PROGRAM

Podrobnejši program drugega Slovenskega tedna glasbe je tudi na www.stg.si/program

VSTOPNINA

V sklopu večernih koncertov se obetajo nastopi domačih in tujih glasbenih skupin. Za vstopnico, ki vključuje vse STG dogodke, boste odšteli od 10 EUR do 38 EUR. Vstopnica za večerno dogajanje stane 6 EUR in je v prodaji le na dan dogodka. Vstop na otvoritveni STG JAM je brezplačen.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: