Znana je vodilna skupina letošnjega festivala Lipstikk N’ Leathür Conspiracy

Reckless

Znana je vodilna skupina letošnjega festivala Lipstikk N’ Leathür Conspiracy, ki se bo 16. februarja odvijal v MC Jedro v Medvodah. To so italijanski glam/sleaze heroji Reckless, svoj nastop pa so zaenkrat potrdili tudi avstrijski hardrockerji Contra Verse in mlada glam rock zasedba Wild Crew iz Tolmina. Poleg naštetih bosta na festivalu nastopili še dve domači zasedbi. Več podrobnosti organizatorji obljubljajo v prihodnjih tednih.

Reckless je leta 2006 v Vicenzi ustanovil basist in vokalist A.T. Rooster. Skupina je na začetku preigravala priredbe legendarnih zasedb iz 80ih, kot so
Cinderella, W.A.S.P. in Mötley Crüe. Delovanje je konec leta 2009 prekinila nepričakovana smrt kitarista Marka “Puruja” Perettija. Ponovno so pričeli z delovanjem naslednje leto, ko se jim je pridružil novi kitarist Vince (ex-Melt). To je bila tudi nekakšna prelomnica, saj so takrat pričeli s pisanjem avtorskega materiala. Sledili so številni koncerti, na katerih so si oder delili tudi z nekaterimi uveljavljenimi imeni, kot so Black Rain, L.A. Guns, Sister, FrenchKiss in drugi. Po nekaterih kadrovskih menjavah so leta 2010 posneli samonaslovljeni prvenec s sedmimi skladbami. Od originalne zasedbe je sedaj ostal le A.T. Rooster (bas in vokal), skupino pa poleg njega sestavljajo še Burn (kitara), Danny Rockett (kitara) in Mikki Mixx (bobni).

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.