MetalDays 2013: Soen odpovedali, potrjeni Onslaught

Onslaught

Organizatorji festivala MetalDays novo leto žal začenjajo z odpovedjo – Soen ne bodo prišli – kljub temu pa imajo tudi nekaj dobrih novic oziroma 5 novih potrjenih skupin: veterane britanskega thrasha Onslaught, temačne Italijane Graveworm in francoske Svart Crown. Pridružili se nam bodo tudi Emergency Gate ter Parasol Caravan.

Onslaught
Nekoč so pisali zgodovino metala z klasičnimi albumi kot sta “Power From Hell” in “The Force”, vendar tudi v sedanjosti ti kultni britanski trasherji dodobra prevetrijo vaše sluhovode z aktualnim albumom “Sounds Of Violence”, ki je odprl še zadnje ventile agresije tega benda in obljublja pravo eksplozijo na vašem metal dopustu. ONSLAUGHT spremenijo festivalsko področje v bojišče in poskrbijo za eksplozivno zabavo z mnogimi old school reminiscencami.  Sončenje in koktajli? Ne s temi tipi! Ta britanska sila vas bo zmlela s svojim trdim, tradicionalnim thrash metalom. Na METALDAYS vas čaka časovni stroj, ki vas bo popeljal v veličastna osemdeseta!

Svart Crown
Horizont ne more biti bolj temen in zlovešč, kot je med nastopom teh grozečih fantov! SVART CROWN iz Francije so zagotovilo, da se najgostejše zaplate megle ne bodo nikoli razpihale. S svojimi tesnobnimi black/death metal fanfarami potisnejo svoje poslušalce v neskončno brezno, daleč od dnevne svetlobe. SVART CROWN agresivno, a ob enem skrivnostno vrtajo tunel temne glazbe skozi vašo glavo!

Graveworm
Italijanski dark metalci GRAVEWORM ponovno osvajajo metal svet s svojo mistično, temno in melodično death glasbo. Njihov aktualni album “Fragments Of Death” izpolnjuje vsa pričakovanja: temna ekipa zapeljuje gothic black/death metal ljubitelje z intenzivnimi, čustvenimi in apokaliptičnimi pesmimi, temnejšimi in hladnejšimi kot je brlog grobnega črva. Ostra death metal romantika se pri GRAVEWORM sreča z resničnimi konflikti in bremeni vsakdanjika ter za večno zamrzne vaša srca. Ta bend je še zmeraj v samem vrhu s svojim unikatnim konceptom stapljanja gothica in ekstremnega metala – pomislite samo na klasike kot so ”When Daylight’s Gone”, “Engraved In Black” in “(N)utopia”. GRAVEWORM so enostavno briliantni in zagotovilo za srhljiva občutja v živo.

Emergency Gate
EMERGENCY GATE spadajo med tiste redke zasedbe, ki uspešno mešajo ekstravagantne, progresivne in tudi popolnoma osnovne glasbene elemente v zelo močan zvok, ki še posebno označuje ta bend. Nemški sekstet gradi prave glasbene monumente, sestavljene iz modernega melodičnega death metala, pomešanega s power metal himnami, tej mešanici pa dodajo še zdravo mero nu metala. Osredotočeni na tehnično virtuoznost in izkušnje EMERGENCY GATE vedno znova prepričajo poslušalce s svojim individualističnim konceptom zvoka, ki preprosto prečisti sluhovode. Nikar ne zamudite te poslastice na METALDAYS.

Parasol Caravan
PARASOL CARAVAN vas bodo zbrcali na METALDAYS. Ti norci topijo svoje ojačevalce z distorziranimi kitarami in bobni, ki jih razbijajo do onemoglosti. PARASOL CARAVAN so stoner/heavy rock kvartet, ki ga lahko umestimo nekje med Black Stone Cherry in Kyuss. Obvezen pridih psihadelike združen z viskijem prepojenimi vokali naredi njihovo glasbeno konstrukcijo popolno. Vaše vratove čaka resničen izziv!

Seznam vseh potrjenih skupin:

IN FLAMES
SONATA ARCTICA
MAYHEM
OVERKILL
MESHUGGAH
SOILWORK
MY DYING BRIDE
SUBWAY TO SALLY
POWERWOLF
IHSAHN
ENSIFERUM
TURISAS
PRIMORDIAL
UNLEASHED
CANDLEMASS
PENTAGRAM
LEPROUS
LEGION OF THE DAMNED
ENSLAVED
ONSLAUGHT
AURA NOIR
TSJUDER
SHINING
ORANGE GOBLIN
LOCK UP
MUSTASCH
SVART CROWN
LEPROUS
GRAVEWORM
TORCHE
EMERGENCY GATE
COLD SNAP
KISSIN´DYNAMITE
NIGHTMARE
SOEN
CRIPPER
STEEL ENGRAVED
BLIKSEM
META-STASIS
OTARGOS
BLOODSHOT DAWN
4ARM
ATTICK DEMONS
NYA
INCINERY
ARSEA
REST IN FEAR
DARK SALVATION
HERFST
PARASOL CARAVAN

Vstopnice:
www.ticket4you.org
www.hardticket.eu

Več:
www.metaldays.com
FACEBOOK

 

Povezani članki: