Let’s go Tweak Bird

Tweak Bird

ŠKUC-Buba in Menza pri koritu najavljata stoner rock/ psychedelic rock večer, za katerega bo poskrbel  losangeleškegi duo Tweak Bird in sicer v petek, 1. februarja 2013.

Čeprav si fizično nista podobna, sta člana losangeleškega dua (izvirno iz Carbondala v Illinoisu) v resnici brata, in prav sorodstvena vez igra glavno vlogo v glasbi, ki jo Caleb in Ashton Bird ustvarjata pod imenom Tweak Bird. Dvojec v raznih inkarnacijah skupaj nastopa že dobro desetletje, a šele ko sta se kitarist in bobnar v svojih dvajsetih preselila v Los Angeles, sta se odločila, da se bosta glasbi posvečala le še kot duo. Ta sorodstvena vez – burno sožitje med mlajšim in starejšim bratom – in njuna ne ravno značilna vokalna izvedba, ločita Tweak Bird od sorodnih zasedb in duu omogočata, da kljub odsotnosti drugih članov zveni kot polnokrven bend. To tudi pomeni, da niti dva koncerta Tweak Bird nista enaka: pesmi se lahko začnejo in končajo v skladu z njunim počutjem v danem trenutku.

Tweak Bird sta doslej izdala več singlov, EP-jev in albumov, na katerih združujeta moderne vplive (alter rock, stoner metal, post-rock) in klasične reference (psihedelični rock 60-ih in 70-let, progresivni in hard-rock). Uvod v njuno raziskovanje težkega, eksperimentalnega, progresivnega rocka in izletov v psihedelične vode je bil EP Reservations (Volcom Entertainment, 2008) – prvi zvočni zapis, ki sta ga posnela s producentskim timom Deaf Nephews (Dalom Croverjem iz zasedbe Melvins in Toshijem Kasaijem iz seattelske zasedbe Big Business). Po turnejah z Big Business in Tool sta leta 2010 z istima producentoma posnela album Tweak Bird, na katerem sta osvežila zvok z razširjenim instrumentarijem, jeseni 2012 pa je izšel še njihov najnovejši skupni izdelek, EP Undercover Crops, ki prinaša sedem melodičnih pop komadov pod močnim vplivom stoner rocka in shoegaza.

MEDIJSKI ODZIVI:
“Kot nebrzdan psihedeličen ples Indijancev ob zvoku gonga čez jase, potoke in barvite gozdove. Brez tomahavkov!” – Gašper Prus v recenziji koncerta Tweak Bird v Menzi pri koritu (Radio Študent, 2009)

“Če pračlovek ne bi bil preveč zaposlen z lovljenjem mamuta in izumljanjem ognja, tega koncerta ne bi zamudil za nič na svetu in naredil bi vse, da bi trajal vsaj še enkrat toliko, kot je. Vrhunsko in prvinsko”. – Nina Hlebec v recenziji koncerta Tweak Bird v klubu Channel Zero (Rockonnet, 2012)

ZASEDBA:
Caleb Bird – kitare, vokal
Ashton Bird – bobni, vokal

Vstopnica: 8€ z rezervacijo na [email protected] / 10€ na dan koncerta.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5mSYtizAhcE[/youtube]

Povezani članki:

Značke: