Legenda reggaeja MICHAEL ROSE prihaja v Kino Šiška

Michael Rose

Michael Rose

Michael Rose, pevec legendarnih Black Uhuru, živa legenda, ki je v tri dekade dolgi karieri sodeloval z vsemi vidnejšimi člani reggae skupnosti, dobitnik sploh prvega reggae grammya, “Mr. Tu tu tweng”, bo 22. februarja nastopil v Kinu Šiška v Ljubljani!

Na sceni se Michael oz. Mykal Rose pojavi v 70. letih prejšnjega stoletja. Po šopku solističnih singlov se je leta 1977, po odhodu Dona Carlosa in Gartha Dennisa, pridruži legendarni skupini Black Uhuru, ki se je v 80. letih uveljavila kot najbolj prepoznaven reggae band na mednarodni glasbeni sceni. Leta 1985 so ovojili sploh prvi reggae grammy za ploščo “Anthem”, na kateri je močan pečat pustil prav Michael Rose. Kmalu zatem so se Black Uhuru razšli, Rose je prekinil z nastopanjem, a ostal v stiku z glasbo. V pričetku 90. let se je vrnil z novo serijo singlov, ki jih je posnel z legendarno navezo Sly & Robbie, te pesmi pa so kasnej izšle tudi na albumu “Sly And Robbie pres. Mykall Rose – The Taxi Sessions”.

Michael Rose je kot eden najžlahtnejših predstavnikov žanra zaznamoval reggae že v času Boba Marleya, uspešno prebrodil vsa obdobja, ki so sledila, zaznamoval tudi dancehall (“Shoot Out”), vseeno pa paostaja zvest tradiciji. Z njegovim koncertom se na enem najboljših koncertnih prizorišč v  državi obeta kronološki pregled reggae glasbe skozi prizmo žive legende – Michaela Rosa.

Teren mu bodo pripravili Siti Hlapci, ki so pravkar izdali svoj tretji album, na katerem se predstavljajo v tradicionalni roots maniri, ob domačih in tujih glasbenikih pa so močno okrepili pihalno sekcijo. Siti hlapci so edini slovenski reggae bend z desetletno tradicijo, ki uspešno nastopa tudi v okoliških državah. Drugi podporni bend je tržaški Makako Jump, ki v reggae vnaša elektroniko, a se drži jamajških okvirjev. Med drugim bodo fantje predstavili glasbo z nedavno izdanega albuma “Munchies”.

MICHAEL ROSE:

Domača spletna stran: http://mykalrosereggae.com/

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Rose_(singer)

Reggaeville: www.reggaeville.com/nc/dates/performers/michael-rose.html

SITI HLAPCI;

FB: www.facebook.com/pages/SITI-HLAPCI/166143054595
www.youtube.com/watch?v=Aj1BRBw9_NE

www.youtube.com/watch?v=bPxzmcwIhKs

MAKAKO JUMP:

Domača spletna stran: www.makakojump.com/
www.youtube.com/watch?v=1vJ_Hgv9U5I

www.youtube.com/watch?v=tIv_MGtlIDU

VSTOPNICE / TICKETS

Center urbane kulture KINO ŠIŠKA

Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana

blagajna / info: 01/500 30 00

EVENTIM + Petrol + Big Bang + Pošta Slovenija …

Web presale: www.eventim.si & www.vstopnice.com

t: +386 (0)1 420 50 00 (pon-sob/mon-sat/lun-sab 8:00 – 18:00)
EARLY BIRD: do / ’till 29. 1. 2013 = 18€
PRESALE: do / ’till 17. 2. 2013 = 22€
REGULAR: od / from 18. 2. 2013 + na prizorišču / at the venue – 25€

Michael Rose: Guess who’s coming to diner


 

Povezani članki:

Značke: