Blur prihajajo na Sziget

Blur

Blur

Legendarni britanski band in  dobitnik nagrade “ Best European Major Festival award”  so končno združili moči : Blur so potrjeni kot “headliner” Sziget-a!

Organizacijska ekipa veselo najavalja dolgo pričakovan debi  legendarne skupine Blur na  Sziget-u, ikone britanskega rocka so letos v  začetku leta prejeli nagrdo  “Brit Award for lifetime achievements” (nagrada za življenske dosežke ).O svojih nastopih v letu 2013, je skupina povedala: “Vsak nastop naslednje poletje bo zelo poseben– komaj čakamo da gremo spet igrat za naše oboževalce.”

Blur so postali globalno prepoznavni v devetesetih z albumi ,” Parklife” ,” The Great Escape” in z uspešnicami kot so “Girls & Boys”, “Country House”, “Song 2” “End Of A Century”, “To The End’  in “Beetlebum” kar jih je ustoličilo kot enega najbolj pomembnih  izvajalcev  desetletja.

V letu 2009 se je skupina ponovno zbrala in  med drugim odigrala dva popolnoma razprodana koncerta v londonskem  Hyde Park-u  , sledil pa je še legenendarni nastop na  Glastonbury Festival-u.Film o skupini Blur, “No Distance Left To Run”, je bil prvič prikazan v letu 2010.

V začetku letošnjega leta, so Blur napisali dve novi skladbi tik pred  še enim razprodanim koncertom v Hyde Parku, ki je označil zaključek Olimpijskih iger v Londonu. Skladbi “The Puritan“  in  “Under The Westway“  sta bili premierno predstavljeni na Twitterju preko globalnega  video stream-a  ki se je odvijal na vrhu zgradbe v Londonu.

Enaindvajset let po izdiu prvega albuma je v letu  2012 izšla tudi  “Blur 21: The Box”, zbrana dela tega odličnega zdaj že kultnega britanskega banda.

V letu 2013 bodo Blur prvič nastopili na Sziget Festival-u, kjer  bodo na glavnem odru  navduševali najbolj raznoliko festivalsko publiko, ki je sestavljajo obiskovalci iz vsega sveta.

Več o festivalu si preberite na:  http://www.facebook.com/SzigetFestivalSlovenia

Povezani članki:

Značke: