Rdeče, ki te ljubimo rdeče

Rdeče, ki te ljubimo rdeče

Red X-mas Party

Red X-mas Party, Arena Stožice/Ljubljana, 15.december 2012, vstopnina: od 20 EUR naprej, vzdušje: we’re dreaming of a RED x-mas : )

Blagovna znama Red party ne potrebuje več predstavljanja, saj smo se nekako navadili, da nas ekipa Black Pony 3x letno razvaja na svojih vrhunskih dogodkih. Nazadnje smo se sicer naslajali v poletni izdaji, a je december na srečo prišel dovolj hitro, da še nismo utrpeli posledic abstinenčne krize.

Tokrat je imel dogodek bolj trance usmeritev, saj so v goste povabili Armina van Buurena in Ferryja Corstena. Oba sta pri nas sicer že bila in očitno sta za party rajo vedno dovolj privlačna in zanimiva, saj je bila tudi tokrat Arena Stožice polna, v določenih segmentih celo razprodana in na srečo vseh obiskovalcev nikakor ne prenatrpana.

Drugače in zanimivo nas je ogrela zasedba Ele7en, ki jo sestavljajo Secret Disco, DJ Nightshift in Proteus Noir, nato pa je krmilo prevzel Mitch Crown, vzhajajoča zvezda slovenske elektronske scene in pripravil teren za vroči dvojec Dimitri Vegas & Like Mike, katerih vodilo je bila komerciala. Glede na povprečno starost obiskovalcev, sta zadela glasbeni okus večine.  Jasper Kuijper alias Jaz von D je s svojimi 21 leti eden izmed mlajših zvezdnikov novega vala na katerega vsekakor lahko računajo ljubitelji aktualnih silnic v house glasbi, vse pa se je spremenilo, ko je na oder stopil Armin. Odvrtel je svoj tipični set, ki pa ga je okronal z neverjetno energijo in koketiranjem s publiko. Ni je bilo roke, ki ne bi bila v zraku ob njegovih hitih. Ko je v popolni angleščini zaklical:«Thank you Ljubljana!«, smo mu bili že neskončno hvaležni za odličen nastop, ki pa ga je samo še okronala neverjetna energija z zadnjim na line-upu, Ferryjem Corstenom. Bilo je očitno, da sta iz istega testa in Ferry je le zaključil fantazijo, ki jo je zastavil Armin. Četudi smo se glasbeno sprehodili skozi dva skoraj diametralno nasprotna elektronska žanra, je bila kombinacija v stilu »nekaj za vsakogar« na koncu vseeno posrečena.

Kar se tiče organizacije so se ponovile težave s čakanjem na vhodih in šankih, če si prišel, ko je bila največja obremenitev in pomanjkljivosti koncepta šanka, kjer plačaš na enem mestu in potem dobiš pijačo na drugem. Red party pa je bil ponovno popolna paša za oči s fantastično dekoracijo, plesalkami in plesalci(pohvalno!), laserji itd.

Rdeča je barva Božiča in veselega decembra nasploh pa še prav neverjetno dobro se sklada s črno, ki pooseblja organizatorsko ekipo Black Pony, s katero smo šli skozi letošnje letne čase in svetujemo, da svojemu letnemu party meniju za 2013 dodajo še jesensko pripoved, saj nam je pošteno manjkala.

Tekst: Barbara P.

Foto: PR/ Miro Majcen

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.