V Halo Tivoli prihaja Slash

Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators

V petek, 8. februarja 2013 se nam obeta praznik kulture rocka – v ljubljansko Halo Tivoli prihaja SLASH, velikan svetovne glasbene scene in prava rock ikona. V okviru velike svetovne turneje ob izidu drugega solo albuma »Apocalyptic Love« bo legendarni kitarist končno nastopil tudi v Sloveniji, s frontmanom Mylesom Kennedyjem (Alter Bridge) in The ConspiratorsZ dve in pol urnim nastopom, nabitim s pristno rokersko energijo, karizmo in z glasbeno virtuoznostjo v igranju tako rokerskih klasik kot najboljših pesmi iz svojega bogatega repertoarja, vključno z največjimi hiti Guns N’Roses, je Slash s prijatelji med najbolj vročimi rock koncertnimi atrakcijami naslednjega leta! Vstopnice za ta vrhunski rock koncertni dogodek, ki bo pravi praznik rock kulture so v prodaji od srede, 28. 11. 2012 na vseh prodajnih mestih Eventima! 

Slash je priznan kot eden najboljših kitaristov in avtorjev vse odkar je pred skoraj 30-imi leti z Guns N’Roses in neprekosljivimi hiti »Sweet Child O’ Mine«, »November Rain«, »Paradise City«, »Nightrain«, »Welcome To The Jungle« in drugimi osvojil svet! Že v času G N’R je deloval v različnih projektih, najbolj znan je Slash’s Snakepit. Globalni uspeh je požel s superskupino Velvet Revolver v drugi polovici prejšnjega desetletja in si s singlom »Slighter« prislužil nagrado Grammy.

Slash uživa veliko spoštovanje tudi med glasbenimi kolegi. Sodeloval in nastopal je z največjimi imeni popularne glasbe kot so Michael Jackson, Lenny Kravitz, Stevie Wonder, Ray Charles, Ozzy Osbourne, … in pustil unikatni pečat na ploščah drugih izvajalcev, tudi Rihanne. Za svoje glasbeno delovanje je prejel številne nagrade in priznanja; v izborih glasbenih kritikov in medijev se Slash uvršča med najboljše električne kitariste vseh časov (Time Magazine 2009  – 2. mesto;  Guitarist magazine – 3. in 4. mesto); kot član G N’R je letos postal nesmrten še v Rock and Roll Hall of Famesvojo zvezdo ima tudi na holivudskem Walk of Fame.

Od leta 2009 se Slash na veliko veselje svojih starih in novih privržencev osredotoča na samostojno kariero. Izdal je dva zelo dobro sprejeta  albuma –  »Slash«(2010) in »Apocalyptic Love« (2012) ter sestavil odlično ekipo sodelavcev, na čelu s frontmanom Mylesom Kennedyjem (priznanim kitaristom in vokalistom ameriške skupine Alter Bridge), ter s  »konspiratorjema«: Brentom Fitzem (bobni) in  Toddom Kernsom (bas kitara).

Koncertna turneja, ki je v polnem teku od letošnje pomladi, je presegla vsa pričakovanja – odzivi kritike in občinstva so evforičini, recenzije so polne presežkov: »Težko je povsem natančno povedati, zakaj je bil včerajšnji koncert Slasha z Mylesom Kennedyjem in The Conspirators tako poseben. Toda nekaj je gotovo: bil je najboljši rock show kar sem jih videla v tem letu, boljši od Black Sabbath, Roberta Planta, G3, … in je povsem navdušil londonsko občinstvo … Slash je briljiral v igranju kitare, stopljenim v dinamično, energetsko nabito sinergijo z ostalimi glasbeniki … v pravih trenutkih odmerjeni soli so bili kot resnični izbruhi inspiracije velikega virtuoza – čudoviti. Vrhunsko, vendar nepretenciozno, a neustrašno tudi v raziskovanju korenin rocka kot žanra, kot se v današnjih časih od glasbenikov ne pričakuje več …  Slash je resnični zastavonoša klasičnih vrednot rocka.«

Alissa Ordabai (recenzija koncerta 13. 10.2012, Brixton Academy, London, VB)

Vstopnice za ta vrhunski rock koncertni dogodek, ki bo pravi dan rock kulture 8. 2. 2013 v Hali Tivoli, so v prodaji od srede, 28. 11. 2012 na vseh prodajnih mestih Eventima!

Več na:
http://www.slashonline.com

Predprodajna mesta:
Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), Hipermarketi Mercatorja, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Kino Šiška, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K)kioski, blagajna Hale Tivoli …

Internetna prodaja: www.eventim.si

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000 

Predprodajna cena vstopnic:
Tribune in parter: 39,00 EUR

Povezani članki: