S.A.R.S. prihajajo na krajšo turnejo

S.A.R.S.

Sveže amputirana roka Satrianija ali krajše S.A.R.S. je band, ki prihaja iz Beograda in je bil ustanovljen pred slabimi šestimi leti. Do danes so izdali dva CD-ja, drugega »Perspektiva« predstavljajo na turneji, prav pridno pa delajo tudi na gradivu za svoj tretji album, ker pravijo, da imajo precej svežih idej. Glasba skupine S.A.R.S. je svojevrstna kombinacija pop, rock, reggae, hip-hop in blues glasbe, ki se odlično prepleta z elementi tradicionalne srbske folk glasbe. Njihov najprepoznavnejši hit »Budjav lebac« jih je ponesel med zvezde na področju balkana, kjer tudi redno koncertirajo in polnijo tako klube kot dvorane, na festivalih pa so že prava atrakcija.

Lansko leto je izšel njihov drugi album »Perspektiva«, sprva samo v elektronski obliki, pesmi z albuma pa ste si lahko brezplačno pretočili z MTV portala, kar je izkoristilo preko 50.000 ljudi. Veliko pozornosti je bil deležen tudi prvi angažiran single, video z albuma »To rade«.

S.A.R.S. so se v Sloveniji zelo uspešno predstavili najprej kot predskupina ELVIS JACKSON v prepolnih Križankah in si preko poletja zagotovili vrsto uspešnih festivalskih nastopov tako v Sloveniji kot po celotni nekdanji Jugoslaviji, med drugim tudi na velikem odru Exit festivala, Rock Otočca, Schengen festivala in Festivala Lent (Večerov oder), da ne naštevamo manjših festivalov… Nič manj uspešna ni njihova pot v letu 2012, saj so neprestano na poti. Kmalu naj bi predstavili videospot za angažirano pesem Ustaj brate, kar je tudi eno od poslanstev popularnega srbskega septeta.

S.A.R.S. so se na tokratni krajši turneji odločili, da dvignejo temperaturo v manjših klubskih prostorih in vzpostavijo, kar je njim še posebej pisano na kožo, tesnejši stik s svojimi zvestimi  poslušalci in privrženci.

 

Koncerti na krajši klubski turneji:

29.11. (četrtek) LJUBLJANA/ Orto bar (zagotovite si karte v predprodaji, blagajna Orto bara od 15.11.2012 dalje!)

30.11. (petek) AJDOVŠČINA/ MC Hiša Mladih

01.12. (sobota) KRANJ/ Trainstation

 

Aktualen single, video in sodelovanje: BOJANA: http://www.youtube.com/watch?v=srBnUiM5M5Y

 

Ostali videospoti z albuma PERSPEKTIVA:

PERSPEKTIVA:  http://www.youtube.com/watch?v=fOg7mj1_-sk

To rade:  http://www.youtube.com/watch?v=91CGA_Js7SU&feature=related

Mir i Ljubav: http://www.youtube.com/watch?v=yx1fiU2vgN0&feature=related

 

Zasedba skupine: Žare (vokal), Lukac (kitara), Djole (bas kitara), Tihi (bobni), Bora (klaviature in harmonika), Pera (trombon in saksofon) in Sanja (vokal)

 

LINKI:

http://sarsbend.com

http://www.facebook.com/pages/SARS/81702580626?fref=ts

http://www.b92.fm/user/sars/
http://www.youtube.com/user/bolesnidemon
https://twitter.com/sars_bend
http://www.myspace.com/sars_bend

 

Povezani članki:

Značke: