Napovedujemo The Epic Industrialist tour 2012

The Epic Industrialist tour 2012

The Epic Industrialist je turneja, v okviru katere bodo konec letošnjega leta Fear Factory in Devin Townsend Project obdelali Evropo. Tako Fear Factory kot Devin Townsend Project bodo Slovenijo obiskali prvič. Koncert, neprimeren za povprečna ušesa, se bo zgodil 30. novembra v Kinu Šiška v Ljubljani. V tem napadu na vsa vaša čutila bodo imeli čast sodelovati tudi domači predvozači, katerih ime bo naznanjeno 14. novembra.

 

Na prvi pogled se zdi kombinacija glavnih akterjev nenavadna, a omenjeni zasedbi imata kar nekaj skupnih lastnosti. Obe je do uspeha privedla tudi žanrska neobremenjenost. Tako Fear Factory kot Devin Townsend Project se utegnejo poigrati z vašimi občutki – za tem, ko iz vas iztisnejo ves srd, jezo in bes, vas skoraj neopazno pahnejo v stanje pomirjenosti in uživanja v glasbeni ekstazi, ki se pravkar odvija čisto blizu vaših ušes.

Več kot dve desetletji nazaj so kalifornijski mladci Fear Factory na osnovi primitivnega death metala, oklestnega na prvobit jeze urbanega upornika, začeli graditi svoj lasten glasbeni izraz. V tovarni strahu so odjeknili prvi zvoki hladnega industriala, pomešanega z agresijo metala. Tonsko kladivo je udarilo ob še težje nakovalo leta 1995 z albumom Demanufacture in Fear Factory so postali in ostali sinonim za industrialce v metalu. Komaj se je Demanufacture dobro ohladil, so Fear Factory šokirali z albumom remiksov Remanufacture in manifestirali izlet metalcev v elektronsko glasbo, na kar so namignili že leta 1993 z izdajo Fear Is The Mindkiller. Fear Factory so naslednje desetletje zapolnili z albumi, katerim ni očitati nič slabega, nov vrhunec pa je prinesel Archetype leta 2004. Po mlačnem Transgression in petletnem zatišju so Fear Factory presenetili z albumom Mechanize, na katerem so v svojih vrstah že ponovno imeli ustanovnega člana Dina Cezaresa. Letos je sledil The Industrialist, album, na katerem so se Fear Factory odlično izkazali v svojem specifičnem, njim lastnem slogu. Zgodba albuma je daleč od avtobiografske, vendar bi po naslovu albuma zlahka bila. Fear Factory niso nič manj kot »The Industrialist« heavy metal glasbe.

Lahko razpravljamo o norosti Devina Townsenda, ne moremo pa o njegovi glasbeni nadarjenosti. Kanadski multinštrumentalist, skladatelj in producent je enostavno glasbeni genij. Prvič je opozoril nase leta 1993, ko je odpel vokale na Sex & Religion, albumu virtuoza Stevea Vaia. Za tem se je lotil odtrgane zasedbe Strapping Young Lad, v kateri je sodeloval z ultra-bobnarjem Geneom Hoglanom. Devin je s Strapping Young Lad ostal nekonvencionalen skozi pet albumov, nakar je zasedbo razpustil. Ta odločitev verjetno ni prinesla dolgčasa v njegovo življenje, saj se je že takrat izživljal v številnih projektih, katerih gonilna sila je bil po večini prav sam. Naj bo to metal, rock, prog ali ambientalna glasba, Devin zmore vse! Celo na istem albumu, kot je dokazal če ne drugje na albumu Synchestra, izdanem v okviru The Devin Townsend Band, katerega je v večna lovišča poslal skupaj s Strapping Young Lad leta 2007. Za tem se je zrelejši gospod Townsend osredotočil na Devin Townsend Project, s katerim je v pičlih treh letih nanizal pet albumov. Zadnji, Epicloud, je še popolnoma svež, izšel je letošnjega setembra, na njem pa je Devin vnovič dal vedeti, da je en glasbeni žanr zanj premalo. In nenazadnje, mož je po vsem tem bombardiranju z novimi izdelki še vedno poln idej in brez dvoma bo svojo sofisticirano, nekonvencionalno glasbeno ustvarjanje predstavil tudi na turneji The Epic Industrialist.

 

Cene vstopnic: 25€ predprodaja, 27€ na dan koncerta

Predprodajna mesta: On ParoleEventim

Povezani članki: