Buba napoveduje Why?

Why?

Posvečeni se nič več ne ubadajo z kdaj in zakaj, kajti v Menzi se bodo kmalu spet mudili postavni friki Why?. Na plečih nam fantje (plus dekle) prinašajo dva frišna diskografska sadova, EP Sod In The Seed in ravnokar pečeni peti album Mumps, koder so v prepoznavnem stilu razgrnili svojo igrivo ter eklektično nadžanrsko pahljačo. Nikar se torej ne sprašujte »Zakaj?«, ker pri Why? vžge edinole »Zakaj ne?«.

Why? je trio čednih pobov iz Cincinnatija, ki prepričujejo neprepričane z barvito poezijo in nalezljivo sladkostjo mutiranega hip-hopa. Z opredelitvijo hip-hop, ki se zasedbe zaradi njihovega preteklega dela in še bolj zaradi izbire založnika trmasto drži od vsega začetka, vedno težje označimo dejansko glasbo te zasedbe. Po njihovem postanku v s hipijado zaznamovanem Oaklandu je od hip-hopa ostalo bore malo – vzcvetel je hipi-hop. Metamorfoza iz proglašenih hiphopovskih gobezdačev v novodobne folkerske pripovednike jim je dobro dela. Why? se spogledujejo z večglasjem sončnih himn kalifornijskega popa, vsebinskim bogastvom protestnikov s konca šestdesetih in zvočno podobo sodobnih herojev ameriškega neodvisnega podtalja, ki kitare raje kot za hrupnost in ostrino izrabljajo za melodičnost ter ritmiko.

 

 

Zasedba:

Jonathan »Yoni« Wolf – vodilni glas

Josiah Wolf – bobni, glas

Doug McDiarmid – kitara, glas

Liz Hodson – klaviature, glas

 

Albumi:

Oaklandazulasylum (Anticon, 2003)

Elephant Eyelash (-II-, 2005)

Alopecia (-II-, 2008)

Eskimo Snow (-II-, 2009)

Mumps, Etc. (-II-, 2012)

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=U7yci4ib_z0[/youtube]

 

Splet:

facebook.com/whywithaquestionmark
last.fm/music/Why?
myspace.com/whyanticon

 

PREDSKUPINA:

NAYTRONIX
(indie, elektronika – Oakland, ZDA)

Naytronix je navihan glasbeni robot, ki najraje poplesuje v ritmih plesnega popa in strupenega funka. Za brezskrbno delovanje robotove žlehtnobe skrbi trojka pod vodstvom multiinštrumentalista Natea Brennerja, ki se ga je oprijel naziv “Bootsy Collins iz Oaklanda”, dobro pa se ga spomnimo tudi kot basista s toletnega fletnega nastopa tUnE-yArDs. Seveda ne moremo izpustiti njih pevko, damo Merrill Garbus, ki se občasno prav tako smuka v biomehaničnih vrstah Naytronix.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fgMm7hgIaAo[/youtube]

 

Splet:

www.facebook.com/Naytronix
naytronix.com/

 

 

Vstopnica:

12 € v predprodaji, 15 € na dan dogodka

Predprodaja: Od 14. 9. 2012.

INFO ŠKUC (Stari trg 21, LJ), odprto vsak dan med 12:00 in 20:00.

ŠKUC Metelkova (Metelkova 6, LJ) odprto od pon. do pet. od 09:00 do 14:00.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: ,