Veliko pene za nič – International Foam Festival II

International Foam Festival II

Ljubljana / Gospodarsko razstavišče
20. 10. 2012
Vstopnina: 14 do 30 EUR
Vvzdušje: osnovnošolska valeta

Tukaj se je zalomilo že v štartu. Organizatoji so pompozno naznanili pre-party, ki se je zgodil 5.10.12 prav tako na Gospodarskem razstavišču, kjer naj bi bilo mogoče dobiti brezplačne vstopnice. Tisti, ki so šli tja, so povedali, da je bilo ob 23:30(prevzem brezplačnih vstopnic je bil mogoč le do 23h) že vsega konec, vseeno so nekateri uspeli dobiti kupončke za brezplačen vstop, ki so veljali do 23h na dan dogodka, ki bi naj bil eden izmed bolj odmevnih v tem letu. Pričakovali smo torej veliko.

Slovenija je očitno zadnje čase v nemilosti »višje sile«, kajti tokratni mednarodni festival pene je ostal brez nastopa glavne zvezde Feddeja Le Granda, kar se je v zadnjih mesecih na slovenskih tleh zgodilo že prevečkrat(nazadnje z odsotnostjo Chrisa Liebinga v Ambasadi Gavioli in A.T.F.C v Cvetličarni). Fedde je sicer na socialnih omrežjih že dva dni prej naznanil, da se ne počuti dobro in se celo opravičil za odsotnost na dogodku, vendar organizatorji tega seveda niso omenili obiskovalcem in so brez slabe vesti pobirali polno ceno vstopnine.

Pena je sicer bila, tukaj pa se presežniki končajo. Večina obiskovalcev je spadala v kategorijo srednješolcev, ki najbrž niti niso opazili, da Fedde manjka. Niki Belucci sicer ni vrtela zgoraj brez, je pa odvrtela zelo komercialen in publiki na kožo pisan set. Tem smernicam so sledil tudi Deniz Koyu, Danny Avila, Alesso Bomba, Wylie Dux in MC Gee. Verjetno ni potrebno pojasnjevati kakšne vrste glasbo smo poslušali, če omenimo, da smo Gangnam Style slišali kar trikrat.

Vse ostalo na samem dogodku prav tako na žalost spada v kategorijo srednja žalost. Da, bili so laserji in vse ostalo, ampak poleg glavne zvezde je manjkalo tudi tisto pravo vzdušje. Organizacija je vidno pešala na večih nivojih, posebno žalostni pa smo bili, ko je bilo treba odpreti denarnico ob nakupu pijače, ki je bila zasoljena ob porazni izbiri. Veliko pene za nič, skratka.

Tekst: Barbara P.
Foto: Max Petač

 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.