Rnka Rnka predstavlja …

VVhile press

Naslednji v ciklu koncertov “Rnka Rnka predstavlja” se bo zgodil ta četrtek v Klubu Gromka na Metelkovi v Ljubljani. Tokrat prihajata v goste dve zasedbi iz Beograda, vsaka s svojo reinterpretacijo rocka in popa preteklih desetletij, postavljeno v trenutni zeitgeist: VVHILE in TOUGH GUYS OF AMERICA. Njun nastop bo otvoril ljubljanski underground osamelec Gredoč, ki je pred kratkim razprodal svoj prvenec na kaseti, izdani prav pri ne-založbi Rnka Rnka. Gredoč nastopa izjemno redko, zato ne zamudite njegove verzije živega glasbenega nastopa, ki bo vsekakor nekaj posebnega.

 

 

VVHILE
http://vvvhile.bandcamp.com/
VVhile sta Andrija in Stevan, prijatelja iz Beograda, ki sta na pogorišču srbskih hardkor bendov, kot so Jaibo!, Let’s Grow, Cut Self Not in 36 Daggers, ustanovila udarni dvojec VVhile. Duh 80. let, pankovska preprostost in v reverb potopljene melodije prvobitnega indie rocka so aduti tega dueta, ki ga lahko postavimo ob bok tako novodobnežem tipa No Age, kot pionirjem kot so Mission Of Burma. Pred kratkim sta na 7” vinilu izdala EP VVhile Is Vanity, ki si ga brezplačno lahko snamete na zgornji povezavi.

TOUGH GUYS OF AMERICA
http://toughguysofamerica.bandcamp.com/
TGOA prav tako prihajajo iz Beograda. Kvartet s podobnimi koreninami kot VVhile se je po mladostniškem obdobju panka nekoliko upočasnil ter s kombinacijo smetane popa zadnjih 4 desetletij ustalil pri izjemno naslezljivem, takozvanem “lo-fi” pop rocku. Za fene: Vivian Girls, Real Estate, The Pains of Being Pure at Heart.

GREDOČ
http://rnkarnka.bandcamp.com/album/gredo
Gredoč je samosvoj ljubljanski kavboj, ki si je zatoščišče našel v zaklonišču FVN, z vrano na rami. Njegov unikaten in nepredvidljiv pogled na glasbo ga vodi v ustvarjanje razpoloženjskih pesmic, ki jadrajo od lahkotnosti popevke do meditativnih đemov in bizarnih a capella izletov. Konec lanskega leta je pri Rnka Rnka na kaseti izdal album Gredoč v nakladi 50 komadov. Ne zamudite, saj Gredoč nastopa izjemno redko!

18. 10. 2012
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana
Start: 21.00 (KONCERT SE BO ZAČEL TOČNO!)
Vstop: 5 EUR

Povezani članki:

Značke: