Milan Mladenović dobil svojo ulico v Zagrebu

Milan Mladenović

Milan Mladenović, karizmatični frontman legendarne beograjske skupine Ekatarina Velika (EKV), je danes v z odlokom mestne skupščine v Zagrebu tudi uradno dobil svojo ulico.

“Želeli smo počastiti ne samo njegovo življenje in delo, ampak tudi urbano kulturo Zagreba in nasploh prostor takratne države v osemdesetih letih 20. stoletja”, je dejal pobudnik tega poimenovanja, Marin Knezović. A ta večinska odločitev skupščine ni minila brez ugovorov, ulici Milana Mladenovića so nasprotovali predvsem v stranki HDZ, saj so menili, da Mladenović ne ustreza kriterijem za to, da bi si res zaslužil svojo ulico, saj EKV v Zagrebu ni bila tako zelo popularna zasedba, poleg tega pa se jim zdi neprimerno, da bi se ulice imenovale po njenih članih, ki so pomrli zaradi zlorabe mamil, kar naj bi po mnenju HDZ mladim sporočalo povsem napačne stvari.

Mladenović je umrl 5. novembra 1994 star 36 let, po njem pa se že imenujeta ulici v Beogradu in Podgorici, prav tako se po njem imenuje trg pred beograjskim Domom omladine. Zagrebška ulica Milana Mladenovića poteka ob Mostu mladosti v četrti nasproti Zapruđ, kjer nastaja novo mestno naselje.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.