Drugo poglavje The Canyon Observer

The Canyon Observer - Chapter II: These Binds Will Set You Free

Pri Kapa Records je izšel kratkometražni album Chapter II: These Binds Will Set You Free – drugo studijsko dejanje domače sludge zasedbe The Canyon Observer. 

Drugo poglavje v Ljubljani zasidrane peterice ponovno postreže s štirimi kompozicijami. Te so po oceni prvih poslušalcev bogatejše in manj predvidljive kot tiste na prvencu. Zasedba seveda ostaja v žanrskem prepletu sludga in dooma s post-rockovskimi zametki. Kompleksnejše ritme in atmosferična zvočna popotovanja je tokrat sooblikoval tudi najnovejši član zasedbe, Miloš, ki je prej izkušnje nabiral v težkokategornih zasedbah, kakršni sta Elodea in Entreat. Album je posnel eden aktivnejših prekmurskih snemalcev zvoka Plueg, za mastering pa je v rimskem studiu Locomotore poskrbel inženir Giuseppe Zaccaria.

 

Ob izidu albuma je nastal tudi videospot za skladbo Part IV: And Drift Away. 

 

Kljub temu, da je zasedba na oder prvič stopila sredi lanskega leta, gre za eno dejavnejših domačih koncertnih zasedb,  ki je poleg obilice domačih nastopov svoj pečat pustila tudi v tujini. V dobrem letu je nastopila tako v Srbiji, na Hrvaškem, v Makedoniji in v Bolgariji kot tudi v Avstriji, na Češkem, Slovaškem in na Madžarskem. Novembra pa se The Canyon Observer
znova odpravlja na pot – tokratnih šest koncertov se bo odvilo v Avstriji in v Nemčiji.


Album Chapter II: These Binds Will Set You Free:

http://kaparecords.bandcamp.com/album/chapter-ii-these-binds-will-set-you-free

Video z aprilske turneje:


WEB: http://www.youtube.com/watch?v=aMKqgnOualg&feature=plcp

Facebook: https://www.facebook.com/TheCanyonObserver

Povezani članki: