Balladero pritegnil pozornost nemške založbe

Balladero / Berlin, 19.10.2012

Uspeh avtorja Dominika Bagole in njegovega projekta Balladero je pritegnil pozornost nemške založbe Achtung Music. Ta želi Balladero slišati v živo, glasbenike pa v petek, 19.10.2012 čaka nastop v Berlinu, na Alex TV s prenosom v živo ob 19.30h (www.alex-berin.de/tv ).

Februarja letos je izšel album Balladero, Club Deuce, ki ga je ustvaril avtor in izvajalec Dominik Bagola s svojimi glasbenimi prijatelji iz celega sveta (ameriški basist Shane Soloski, italijanski kitarist Lorenzo Corti, album je v Miamiju v Studio 71 produciral Bobby MacIntyre, ploščo pa so dokončali v Los Angelesu na Capitol mastering). Gre za “polnokrvne” klavirske skladbe, ki so prepričale tudi Jadranko Juras, ki ob drugih domačih glasbenikih na plošči sodeluje v skladbi Če bi, za katero sta posnela tudi prvi videospot, skladba pa je vse pogosteje tudi del radijskega programa v Sloveniji. Igranje v živo je Balladerova močna stran, zato so glasbeniki že lansko leto pogumno zakorakali tudi na koncertne odre po Sloveniji. V Ljubljani so nastopali v Kinu Šiška, skupaj s priznano ameriško skupino STRFKR, igrali so na 19. festivalu ŠKUC Živa književnost, v okviru EPK v Mariboru so imeli 2 nastopa (kino Udarnik in oder Poletje v mestu), turnejo pa so razširili tudi s koncerti v MIKK-u v Murski Soboti, v klubu mladih v Ajdovščini ter na festivalu POPEK v Gornji Radgoni, kjer se jim je v posebnem nastopu pri singlu Če bi pridružila tudi pevka in flavtistka Tinkara Kovač, koncertno bogato poletje pa so zaključili s koncertom na mednarodnem Salonu Traminec v Negovi.

Album letos tekmuje tudi v 8 kategorijah na www.independentmusicawards.com.

Ker je Balladerova glasba netipična za slovenski trg, se je pojavila potreba po tuji založbi, ki bi vseeno bila dovolj blizu po lokaciji in dovolj razširjena na tujih trgih. Achtung Music pod vodstvom priznanega kitarista Uwa Bosserta ima vse to. Po nekaj mesečnem dopisovanju in pregledu delovanja benda so fante povabili na ‘showcase’ v Berlin, kjer imajo svoj prostor znotraj programa na Alex TV, ta je sicer ‘berlinski odprti kanal’ z bogato kuturno-glasbeno vsebino, s prenosom v živo na TV v Berlinu, Hamburgu in na Dunaju. Tokrat bo zasedba nastopila v triu s posebnim gostom iz Italije, mojstrom na kitari, Lorenzom Cortijem, na bobnih pa bo za “groove” poskrbel vsestranski bobnar Jaka Berger.

Več informacij in celoten album Balladera lahko najdete na sveže prenovljeni spletni strani www.balladero.com.

 

Povezani članki: